TKD Kolektiv Bosna: Uspješan vikend

Dana 27-28.10.2018 godina predstavnica našeg Taekwondo Kolektiva Bosna – Sajra Kajević uzela je učešće na G1 turniru GALEB BELGRADE TROPHY-SERBIA OPEN 2018 – G1. Sajra je na pomenuto takmičenje putovala sa Glavnim trenerom TKD Kolektiva Bosna – Kajević Edin – Kaja majstor taekwondoao 5 dan.

 Na ovom veoma kvalitetnom i jakom tačmičenju G1 turniru u Beogradu Sajra Kajević po prvi put uzela učešće na jednom ovako jakom takmićenju, a gdje je bilo prijavljeno preko 1.200 takmicara iz 55 zemalja svijeta. Takmičenje se je održavalo u borbama, formmama – poomse i kik udarcima.

Sajra je nastupila u borbama i imala je ukupno tri borbe. Prvu borbu je pobijedila tehničkim nokautom češku predstavnicu.

Drugu borbu je pobijedila srbijansku predstvnicu ubjedljivom razlikom.

Treću borbu prve dvije runde je vodila njemačku predstavnicu sa 5 razlike i na kraju treće runde nismo imali sreće poražena je rezultatom 28:32.

Sa pobijeđene 2 borbe SAJRI je pripalo treće mjesto – Bronzana medalja. Bravo Sajra!

Dana 28.10.2018 godine Takmicarski tim Taekwondo Kolektiva Bosna – TIM BOSNA učestvovao je na međunarodnom takmičenju Zenica Open 2018 u Zenici – Gradska Arena Zenica. Na ovom takmičenju uzelo je učešće 250 takmičara iz Bi i susjednih zemalja. Takmičenje se je održavalo u borbama, pomsama i kikovima.

Za naš tim nastupilo je 12 takmičara a predvodili su ih trener Kajević Almin majstor taekwondoa 3 dan i Osmanbegović Mirza majstor taekwondoa 3 dan sa asistentima.

Osvojeno je ukupno 11 medaljaa : 2 zlatne, 4 srebrene i 5 bronzanih medalja.

Našem timu BOSNA pripao je i pehar zaEkipni plasman.

Zlatne medalje osvojili su :

– Ohran Tarik,

– Mešinović Davud,

Srebrene medalje osvojili su :

– Jusić Semir,

– Trnčić Ajša,

– Hrvat Amina,

– Bašić Imran

Bronzane medalje osvojile su :

– Fejzić Ensar,

– Habibović Hajrudin,

– Babić Esma,

– Čorbo Amila,

– Kajević Tajma.

Svim osvajačima čestitamo na osvojenim medaljama i rezultatima. BRAVO TIM BOSNA!!

Sportski pozdrav!

Vaš Taekwondo Kolektiv Bosna!