Mirza Kapić: Uz punu dvoranu želimo pobjedu protiv Sloge

RK Bosna Visoko – RK Sloga Doboj, sutra (subota) od 19 sati u KSC Mladost u Visokom u okviru 5. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše lider na tabeli visočka Bosna dočekuje  ekipu Sloge iz Doboja. Sloga ima isti broj bodova kao i Bosna, ali Visočani imaju bolju gol-razliku. Najbolji strijelac Bosne u dosadašnjem dijelu sezone Mirza Kapić (31 pogodak), ističe da je ekipa zadovoljna ostvarenim rezultatima u prva četiri kola.
– Devet bodova iz četiri meča je jako dobar učinak. Jesmo prvi na tabeli, ali nismo sami na toj poziciji, tako da se moramo da sačuvamo prvo mjesto. Jedina zamjerka nam može biti poraz u Živinicama, ali nema osvrtanja na taj meč, jer to moramo ostaviti iza nas i krenuti dalje, kazao je Kapić, koji izuzetno cijenu Dobojlije, ali vjeruje u pobjedu Bosne.
– Sloga ima isto bodova kao i mi i to je svakako podatak koji nas upozorava da moramo biti maksimalno ozbiljni od početka. Svakog protivnika izuzetno cijenimo, ali više razmišljamo o svojoj igri, nego o protivničkoj. Iskreno, očekujemo punu dvoranu i vjerujem da ćemo uz maksimalno ozbiljan pristup doći do 4. pobjede ove sezone, istakao je Kapić.