TKD Bosna na G turniru u Zagrebu

Na međunarodnom G turniru u Zagrebu pod nazivom 24th Croatia Open- World Taekwondo – G-1, koji je održan 10 i 11.11.2018. godine u Zagrebu u Sportskoj hali Dom Sportova, učešće je uzeo i naš Taekwondo Kolektiv Bosna.

U konkurenciji od 1050 takmičara iz 51 države naš Tim BOSNA sa svoja tri takmičara uspio je u veoma jakoj konkurenciji takmičara osvojiti 2 MEDALJE.

Takmičar Imran Bašić u kategoriji kadeta -57 kiligrama uspio je pobjediti dvije borbe.

Prva borba protiv hrvatskog predstavnika sa rezultatom 15:5.
Druga borba, opet u našu korist protiv njemačkog predstavnika 22:12.
Treća borba- polufinalna protiv predstavnika hrvatske Imran je vodio sve tri runde do u posljednje tri sekunde gdje smo nažalost poraženi sa rezultatom 6:7.

Ovo je Imranu posljednji testni međunarodni G turnir pred odlazak na KADETSKO EVROPSKO prvenstvo koje će se održati u Spaniji…

Drugu medalju je osvojila Sajra Kajević i potvrdila isti rezultat koji je napravila prije dvije sedmice na međunarodnom G turniru u Beogradu, gdje je osvojila BRONZANU MEDALJU.

Na navedenom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji prvu borbu Sajra je radila protiv predstavnice Češke gdje je pobjedila sa rezultatom 12:5.

U polufinalnoj borbi je za protivnicu imala EVROPSKU KADETSKU -prvakinju ,gdje smo nažalost poraženi.

Sa pobjeđenom jednom borbom Sajra i ovoga puta se našla među tri najuspješnije u ovoj kategoriji ,gdje je osvojila BRONZANU MEDALJU.

Naredni međunarodni turnir za Sajru je JASTREB OPEN 2018.

Treći naš takmičar koji je nastupio ispred KOLEKTIVA BOSNA na G turniru je naš Davud Mešinović ,koji se borio u kategoriji kadeta -49.
Na ovom takmičenju nažalost nismo imali sreće,poražen je od hrvatskog reprezentativca 67:65.

TIM BOSNA je predvodio glavni trener Edin Kajević-Kaja.

Ovim putem želimo čestitati našim predstavnicima na izuzetno dobrim pojedinačnim rezultatima i ovo je dokaz da je KOLEKTIV BOSNA na dobrom putu ka vrhunskim rezultatima.

Naredne aktivnosti Kolektiva Bosna su: OLOVO OPEN,JASTREB OPEN ,KADETSKO EVROPSKO PRVENSTVO U ŠPANIJI-IMRAN BAŠIĆ,POLAGANJE ZA VIŠE POJASEVE I MEĐUNARODNO PRVENSTVO U ŠTUDGARTU-NJEMAČKA.

Puno sreće i dobrih rezultata našim takmičarima i kompletnom KOLEKTIVU BOSNA!!!

VAŠ KOLEKTIV BOSNA.