Bosna bez problema protiv Goražda za 7 pobjedu u sezoni

Naši rukometaši večeras su protiv Goražda ostvarili 6 pobjedu u nizu, a ukupno 7 u sezoni, te na taj način zadržali prvu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naši rukometaši večeras su protiv Goražda ostvarili 6 pobjedu u nizu, a ukupno 7 u sezoni, te na taj način zadržali prvu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

RK Bosna Visoko u utakmicu protiv Goražda je ušao kao favorit, što je na terenu potvrđeno u prvih 10-tak minuta utakmica. Gosti su poveli sa 1:0, što je praktično bilo prvo i posljednje vodstvo Goražda u ovoj utakmici. Omanović, koji je počeo po prvi put u startnoj postavi ove sezone izjednačio je na 1:1, da bi već u slijedećem napadu Harmandić povećao na 2:1, a Omanović svojim drugim golom za 3:1.

Omanoviću se sa golovima ubrzo priključio i Kapić, a već nakon 10 minuta, trener Sirćo je odlučio da odmori našeg kapitena Harmandića te da u ovoj utakmici iskoristi sve igrače u rosteru.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 21:11 u korist Bosne, pa je pobjednik u ovoj utakmici već praktično bio riješen. Naši igrači i u drugom poluvremenu su zadržali dovoljno koncentracije te utakmicu rutinski priveli kraju.

U redovima RK Bosne najefikasniji su bili Kapić sa 11 i Omanović sa 6 golova, Balta, Keso i Mimić su dodali po 3 gola, Sirčo je skupio 10 odbrana u prvom, a Grčo 6 odbrana u drugom poluvremenu, dok su Bukva i Djana postigli po 10 golova za Goražde.

Zbog nastupa RK Vogošća u Challenge Cupu, utakmica između ova dva kluba se neće odigrati u subotu 24. novembra, već naknadno u terminu koji će klubovi dogovoriti. Uzimajući to u obzir, prva naredna utakmica za RK Bosna Visoko je novo gostovanje u Derventi u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine 28. novembra, dok 1. decembra u Visokom u okviru 10. kola Premijer lige dočekujemo Zrinjski.

 

rkbosna.ba