Visočki golman Enes Sirčo: Nema euforije, ali lijepo je biti na vrhu

Sedam pobjeda u osam kola bilans je rukometaša visočke Bosne. Prošlosezonski finalista Kupa BiH ove sezone igra sjajno. Svaka pobjeda bila je zaslužena, a ekipa je poražena samo u drugom kolu protiv Konjuha u Živinicama.

Paklen raspored

U srijedu je Bosna na domaćem terenu savladala ekipu Goražda sa 36:28, a meč je bio riješen u prvom poluvremenu.

– Kao što smo i očekivali, pitanje pobjednika smo riješili u prvom dijelu, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, tako da je trener u drugom dijelu dao šansu ostalim igračima kako bi se oni koji su nosili igru u mečevima prije ovog odmorili, a iz razloga što nas očekuje paklen raspored u narednom periodu, kaže za Oslobođenje golman Enes Sirčo.

Bosna sutra neće igrati svoj meč 9. kola, jer je protivnik Vogošća, koja igra u Challenge Cupu.

– Dobro će nam doći ta pauza, ali svakako moramo odigrati taj meč kad-tad. Trenutno nam je dobro došlo. Sada nam godi jer nas čeka teška kup-utakmica u Derventi. Oni se neće lako predati iako smo ih prošle sedmice pobijedili u gostima sa devet razlike, priča Sirčo.

U Visokom vlada velika euforija, jer su navijači konačno nakon gotovo 20 godina dočekali da se njihov klub nalazi na prvom mjestu na tabeli, nakon osam kola, ali Sirčo ističe da je raspored išao naruku Visočanima.

– Ruku na srce, raspored nam je odgovarao, ali to nije neki plus, jer smo odigrali sedam sjajnih utakmica i svaku zasluženo pobijedili. Ostaje žal za utakmicom u Živinicama, gdje smo mogli biti bolji, ali to je sada iza nas. U paklenom rasporedu pred nama ćemo vidjeti šta možemo, a mi kao ekipa se nadamo da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatom i vjerujemo u sebe. Znamo da imamo tim koji zaslužuje da bude u vrhu, nastavit ćemo raditi i boriti se. Realno je očekivati da će biti oscilacija u igrama, jer neće biti lako odigrati sedam utakmica u 20-ak dana, riječi su Sirče, koji je protiv Goražda sakupio 10 odbrana, a njegov kolega Mirnes Grčo šest.

Visoki nivo

Od početka sezone njih dvojica su u odličnoj formi.

– Trener nam je dao priliku da se sami dogovorimo koji će počinjati i koji će braniti. Dosad smo odlično funkcionisali. Sve smo utakmice odigrali na visokom nivou, a to je plus i za nas obojicu i za ekipu. Obojica smo dobro tempirali formu. Želimo nastaviti u ovom ritmu, zaključio je Sirčo.