RK Bosna 2 slavio u Lukavcu za treću pobjedu u nizu

U okviru 10. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever, mladi rukometaši našeg kluba koji nastupaju za drugi tim ostvarili su pobjedu nad RK Lukavac rezultatom 44:36  (poluvrijeme 18:17 u korist RK Bosna 2).

Nakon pobjeda protiv Bosne-TS u Tešnju i RK Kakanj u Visokom, ovo je za naše mlade rukometaše bila treća pobjeda u nizu, odnosno 6 u sezoni, čime su se naši rukometaši učvrstili na sredini tabele.

Od prvog minuta utakmice u Lukavcu naši momci su bili bolji protivnik na terenu te su vodili tokom većeg dijela poluvremena, no na odmor se otišlo samo sa jednim golom razlike u korist našeg tima.

U nastavku, naši momci su zaigrali još odlučnije te utakmicu završili postignuvši čak 44 gola za konačnih 44:36 u korist RK Bosna 2. Najefikasniji u našem timu su bili Emrah Jamaković sa 16, te Sead Sirčo i Belmin Hrnjić sa po 11 golova, 2 gola postigao je Berin Ahić, a po jedan dodali su još Harun Babić, Harun Sirčo, Mirza Redža i Kerim Semić, dok su u redovima RK Lukavac bolji od ostalih bili Mahovkić sa 7, te Omerdić i Rizvić sa po 6 golova.

U narednom kolu naša ekipa je slobodna, što znači da narednu utakmicu u okviru 12. kola igraju u Visokom igraju tek za 2 sedmice, i to protiv RK Sana 7. Našim momcima čestitamo na još jednoj dobroj partiji i želimo sretan povratak kući!