Bosna ponovo slavila u Derventi

Rukometaši visočke Bosne večeras u Derventi savladali su domaći tim rezultatom 34:24 (poluvrijeme 13:11) u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Rukometaši visočke Bosne večeras u Derventi savladali su domaći tim rezultatom 34:24 (poluvrijeme 13:11) u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Drugi put u 10 dana, na terenu su se srele ekipe RK Derventa i RK Bosna Visoko, a sama utakmica otvorena je promašajima sa obje strane, tako da se na prvi gol čekalo sve do 5. minute, kada su domaći igrači pogodili za 1:0. Kapiten Harmandić je u 7. minuti postigao prvi gol za izjednačenje. Nakon toga, za novo izjednačenje pogađali su Kapić pa ponovo Harmandić u 10. minuti za prvo vodstvo našeg tima (3:2), da bi u narednih par minuta na terenu nešto više pružila ekipa Dervente te povela sa 6:4.

Trener Sirćo, uzimajući u obzir zgusnuti raspored u naredne 3 sedmice, baš kao i trener Dervente, Milorad Bjelošević, odlučili su dati priliku većem broju igrača, pa je tako kapiten Harmandić napustio igru već nakon 10-tak minuta. Nakon par loših minuta, naši su ponovo zaigrali sa puno više koncentracije u odbrani i napadu, pa je RK Bosna Visoko golom Međića ponovo poveo u 22. minuti. Do kraja poluvremena, naši su uspjeli da preokrenu i povedu sa 3 gola razlike golom Divkovića u 28. minuti, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 13:11 u korist našeg tima.

U drugom poluvremenu, priliku je dobio Mirza Mimić, koji je odigrao odlično poluvrijeme, te za 30 minuta postigao 6 golova, a izuzetno efikasan u drugom poluvremenu bio je i Kerim Čabaravdić, koji je postigao 5 golova.

Na golu je bio odličan Grčo sa 14 odbrana, a priliku je dobio i Ahmed Čabaravdić koji se istakao sa 3 odbrane u posljednjih 10 minuta utakmice. Najefikasniji u našem timu bili su Mirza Kapić sa 8 i Mirza Mimić sa 6 golova. Nakon što je Selimović pogodio za 21:16 u 45. minuti, bilo je praktično jasno da su naši “prelomili” ovu utakmicu pa je do kraja prednost samo rasla, te novim Golom Čabaravdića došla do maksimalnih “plus 12” u 58. minuti. Do kraja utakmice, domaći su smanjili prednost Bosne za konačnih 34:24 u korist našeg tima.

Najefikasniji u našem timu bili su Kapić sa 9, Mimić sa 6 te Čabaravdić sa 5 golova. Grčo je skupio 14 odbrana, no ono što je također veoma važno napomenuti jeste da je zadnjih 10 minuta branio naš mladi Ahmed Čabaravdić te skupio 3 odbrane, dok se u istom periodu u strijelce uspio upisati i Harun Babić.

Kada se sve uzme u obzir, izuzimajući nešto lošije otvaranje utakmice te gubitak koncentracije između 10. i 15. minute, naši momci su odigrali još jednu dobru utakmicu, naš trener je dobro rasporedio snage i iskoristio sve igrače, što je bilo dovoljno za 7 uzastopnu pobjedu.

Revanš utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Bosne i Dervente će se odigrati naredne sedmice, a uskoro ćemo objaviti detalje o terminu odigravanja utakmice.

www.rkbosna.ba