Bez Kapića naredna 3 mjeseca

Desno krilo i najbolji strijelac našeg kluba ove sezone, Mirza Kapić, tokom sinoćnjeg treninga pretrpio je tešku povredu zbog koje će prema prvim predviđanjima odsustvovati sa terena naredna 3 mjeseca.

Mirza Kapić ovu sezonu je počeo na fantastičan način, postignuvši 77 golova u 9 odigranih utakmica Premijer lige, odnosno gotovo 9 golova po utakmici, čime je na sebe skrenuo pažnju kompletne sportske javnosti, a zahvaljujući svom ponašanju, nastavku dobrih igara iz prethodne sezone, stekao je i velike simpatije kod publike te posebno navijača RK Bosna Visoko.

U sklopu priprema za derbi utakmicu sa RK Gračanica, Mirza je tokom treninga na žalost pretrpio povredu zbog koje će odsustvovati sa terena u narednom periodu, no poznajući Mirzin karakter, sigurni smo da će se na teren vratiti još jači sa željom da još jednom dokaže svoj neosporni kvalitet i status jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premijer ligi.

Bez obzira na ovaj veliki gubitak, ne sumnjamo da će naši igrač i stručni štab zajedno učiniti sve da pruže maksimum u utakmicama koje slijede.

UO RK Bosna Visoko, igrači i navijači Mirzi žele što brži i uspješniji oporavak. Mirza, uz tebe smo! 

rkbosna.ba