RK Bosna Visoko pala u punoj dvorani u Gračanici!

Velika pobjeda Gračanlija

Rukometaši Gračanice ostvarili su pobjedu u derbiju 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Bosne Visoko rezultatom 25:21.


Tribine dvorane Luke bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, pošto je domaćin imao priliku da pobjedom preuzme vrh tabele i to se na kraju i dogodilo.

Gračanlije su uspjele u nastavku da dođu do preokreta, da nastave nevjerovatnu seriju pobjeda i da preuzmu prvo mjesto na tabeli s omjerom 9-2, dok Bosna ima meč manje i omjer 8-2.

Na početku se igralo gol za gol, ali onda u 21. minuti Bosna prvi put odlazi na plus dva (8:6), a na poluvremenu je rezultat glasio 11:9 za goste iz Visokog. Golman Grčo je briljirao u prvom dijelu na golu Bosne.

U nastavku Gračanlije stižu do preokreta, pa su u 48. minuti vodili 21:17, a posebo se istakao golman Ahmetašević, koji je zaključao svoja vrata i tako domaćinu omogućio lakši put do pobjede.

Tokom drugog dijela s tribina je brojna publika skandirala “Šampioni, Šampioni”, a ostaje da vidimo može li tim Damira Doborca ispisati historiju i osvojiti titulu.

RK Gračanica – RK Bosna Visoko 25:21 (9:11 )

RK Gračanica: Ahmetašević, Šahdanović 1 Šijaković 4, Šestan, Tufekčić. Zvekić 1, Đulić 5, Mehmedović 4, Živanov 5, Hamidović 5, Jovanović. 

RK Bosna: Grčo, Sirćo, Čabarabdić, Čabaravdić 1, Burić, Harmandić 8, Mimić 4. Balta 1, Selimović, Divković, Imamagić, Medžić 5, Omanović 2, Jamaković.