Mirza Mimić: Uz pune tribine do pobjede protiv Lokomotive

Pobjedom u Vogošći u zaostalom meču 9. kola sa 30:27, rukometaši visočke Bosne su se nakon četiri vratili na prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

“Bio je to odličan meč. Na kraju smo sasvim zasluženo slavili i našoj pobjedi nema prigovora. Naravno, veoma smo zahvalni našim navijačima, koji su bili naš osmi igrač od početka do kraja meča. Iako se u nekim trenucima činilo da bi Vogošća mogla okrenuti tok meča u svoju korist, mi smo ostali hladne glave i vjerovali smo u sebe, te došli do novih bodova.”, kaže desni bek Bosne Mirza Mimić.

U narednom 12. kolu Bosna dočekuje ekipu Lokomotive.

“Utakmicu sa Vogošćom moramo ostaviti iza sebe, to je samo jedan meč u nizu i pišu se tri boda. Na redu je Lokomotiva, a pošto igramo na domaćem terenu preuzimamo ulogu favorita i to nije sporno. Naravno, mora postojati doza opreza, jer je Lokomotiva svoje dvije posljednje gostujuće utakmice protiv Maglaja i Leotara, jasno je da ekipa kvaliteta. Posljednji domaći poraz od Borca ne mora ništa da znači i sigurno da će doći motivisani, no očekujem veliku podršku navijača i želimo da proslavimo još jednu pobjedu i da uživamo u ovom trenutku.”, rekao je Mimić.

Utakmica Bosna – Lokomotiva igra se sutra (subota) u 18 sati u KSC Mladost u Visokom.