Učinak omladinskih selekcija u prvom dijelu sezone 2018-19

Nakon takmičenja u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH, završena je i polusezona Omladinske lige – grupa Jug, gdje su sa dosta uspjeha nastupali naši najmlađi članovi.

Nakon takmičenja u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH, završena je i polusezona Omladinske lige – grupa Jug, gdje su sa dosta uspjeha nastupali naši najmlađi članovi.

Budući da u ovoj grupi nijedan drugi klub nije prijavio selekciju sa igračima rođenim 2000. godine, naši momci su se automatski plasirali na državno takmičenje, a dosta njih svakako nastupa i za drugi tim koji se već takmiči u prvoj ligi FBiH.

Selekcija godišta 2002. je u polusezoni ostvarila sjajne rezultate, te je u 6 odigranih utakmica ostvarila svih 6 pobjeda, pa sasvim zasluženo zauzima prvo mjesto ispred ekipa Briješća, Sedmerca i Vogošće.

Selekcija godišta 2004. u 7 odigranih utakmica ostvarila je 5 pobjeda te po 1 remi i poraz, a upravo prvim porazom u sezoni od RK Respect prošlog vikenda, izgubila je lidersku poziciju na tabeli. Ipak, sigurni smo da će naši mladi momci u nastavku sezone pružiti još bolje igre te se sa prvog mjesta kvalifikovati za državno prvenstvo.

Maksimalan učinak u do sada odigranim utakmicama ostvarila je i naša selekcija godišta 2006., koja trenutno ima 4 pobjede te zauzima prvo mjesto u svojoj grupi, uz 63 postignuta i samo 21 primljenih golova.

Konačno, zbog malog broja prijavljenih timova, naša najmlađa takmičarska selekcija, dječaci rođeni 2008. godine, odigrali su samo dvije utakmice u kojima su ostvari po jednu pobjedu i poraz, no u svakom slučaju će se potruditi da u nastavku pruže još bolje partije.

Ambicije našeg kluba za ovu sezonu su da imamo selekcije na državnom prvenstvu iz svih starosnih kategorija. Omladinska liga nastavlja se utakmicama od 2. ili 3. februara 2019. godine, kada naše selekcije 2002., 2006. i 2008. dočekuju vršnjake iz ŠR Sedmerac u Visokom. 

Ovim putem UO RK Bosna Visoko upućuje čestitke igračima, trenerima te ljudima koji se brinu oko organizacije rada omladinskih selekcija na do sada postignutim rezultatima u ovoj sezoni.

rkbosna.ba