Nova Gerflor podloga vraća rukometnu reprezentaciju BiH u KSC “Mladost” Visoko

Danas je u Kabinetu načelnice Babić održan sastanak sa predsjednikom Upravnog odbora RK “Bosna” Visoko, Adnanom Delićem, članicom UO RK “Bosna” Dinkom Omanović i predsjednikom skupštine ovog kluba, Almedinom Babićem.

Povod današnjeg sastanka je obilježavanje jubilarnog 65. rođendana visočkog rukometnog kluba, u okviru kojeg je planirano odigravanje prijateljske utakmice između RK “Bosna” Visoko i RK “Metaloplastika” Šabac, dvostrukog prvaka Evrope.

Zajednička odluka Općine Visoko i RK “Bosna” je da sav prihod od ulaznica, koje koštaju 2 KM, bude utrošen za nabavku Gerflor podloge u KSC “Mladost” Visoko.

Inače, Gerflor podloga je namijenjena za sportske unutrašnje terene. Izrađena je od čistog vinila i ojačanog fiberglasa. Velike sportske asocijacije poput EHF-a zahtijevaju ovu podlogu za odigravanje utakmica.

Nabavkom Gerflora, KSC ”Mladost” Visoko će obezbijediti uslove za održavanje najvećih sportskih događaja, te ponovo postati centar sportskih zbivanja.

Pod najvažnijim sportskim događajima misli se i na utakmice reprezentacije BiH, u kojima ćemo ponovo uživati zajedno sa mnogobrojnim posjetiocima.

Predsjednik Delić se zahvalio Općini Visoko i Općinskoj načelnici na velikoj podršci, te izrazio nadu i uvjerenje da će ta podrška biti jača i bolja u budućnosti.

Još jednom je iskorištena prilika za pozivanje svih privrednih subjekata u Visokom da postanu dio pozitivne priče i doprinesu vraćanju starog sjaja našem gradu.

Načelnica Babić je istakla kako je Općina Visoko ponosna na dosadašnje rezultate,  i  obećala je da će i dalje stajati uz RK “Bosna” na putu povratka staroj slavi.

RK “Bosna” Visoko –RK “Metaloplastika” Šabac – 15.1.2019 – 18:00 h – KSC “Mladost” Visoko

Dobro došli!!!

Press Općine Visoko