RK Bosna Visoko: Obilježavanje 65. rođendana

Obilježavanje 65. rođendana: RK Bosna Visoko – RK Metaloplastika Šabac 15. januara

U sklopu više aktivnosti koje su planirane povodom obilježavanja 65. godišnjice od osnivanja, naš klub će već 15. januara odigrati prijateljsku utakmicu sa dvostrukim prvakom Evrope, RK Metaloplastika iz Šapca.

Kao što je već poznato, naš klub će 19. februara 2019. godine obilježiti svoj 65. rođendan. U svojoj bogatoj historiji, klub se može pohvaliti sa učešćem u Prvoj ligi Jugoslavije, rezultatima napravljenim u Kupu Jugoslavije, ali i višestrukim titulama u Kupu i Prvenstvu Bosne i Hercegovine te sjajnim rezultatima svojih omladinskih selekcija tokom godina, velikim brojem reprezentativaca i sportskih radnika.

U sklopu više aktivnosti koje su planirane tim povodom, naš klub će već 15. januara, odigrati prijateljsku utakmicu sa dvostrukim prvakom Evrope, RK Metaloplastika iz Šapca, koja će ujedno biti i prva pripremna utakmica našeg kluba prije nastavka takmičenja u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

RK Metaloplastika osnovan je 1958. godine, a svoje zlatno razdobolje veže prije svega za 80-te godine, kada je ovaj klub bio ne samo najbolji klub u Jugoslaviji, nego i jedan od najboljih u Evropi. U tom periodu RK Metaloplastika je postao 7 puta prvak Jugoslavije, 4 puta osvajač Kupa, dva puta osvajač Kupa evropskih šampiona (1985. i 1986. uz još jedno finale i 3 polufinala), itd.

U novijoj historiji, RK Metaloplastika iz Šapca se može pohvaliti osvajanjem Kupa Srbije 2016. godine te igranjem finala EHF Challenge Cupa 2014. godine. U ovoj sezoni, Metaloplastika se trenutno nalazi na drugom mjestu Super lige Srbije te je svakako u igri za osvajanje titule ove sezone.

Uz podršku Općine Visoko, velika nam je čast da ćemo ponovo u Visokom moći ugostiti klub ovakvog renomea te na najbolji način započeti aktivnosti na proslavi ovog velikog jubileja za naš klub.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Metaloplastika Šabac odigrat će se u utorak, 15. januara, od 18 sati u KSC Mladost Visoko.