Mirza Mimić novi član RK Vogošća

Drugo pojačanje za drugi dio sezone

Mirza Mimić je drugo zvanično pojačanje RK Vogošća Poljine Hills za drugi dio sezone.

Odličan desni bek Mirza Mimić, nakon povratka iz Češkog kluba HCB Karvina igrao je za RK Bosna Centrotrans Visoko.

Osim Bosne igrao je za Željezničar i Vogošću Poljine Hills, te za finske klubove HIFK Helsinki, Cocks Riihimaki i Atlas Vantu, te portugalsku Madeiru Andebol i tursku ekipu Gumushane.

Nakon par sezona, ponovo se vraća u Rukometni klub Vogošća PH.

“Vogošća me je privukla svojim ambicijama i mogućnošću za daljnji rast i napredak u karijeri. U Vogošći se osjećam kao kod kuće i kao domaći igrač, Vogošća mi je kao drugi dom! Imam zaista najbolja iskustva sa ljudima u i oko kluba, jer sam izvjestan period već igrao za Vogošću. Ekipa me je dobro prihvatila i nije mi trebalo da prolazim fazu navikavanja. Svojim saigračima želim puno zdravlja i da nas sportska sreća prati u narednom periodu. Svakako da su ambicije glavni razlog za dolazak, kao i borba za titulu jer je vrijeme da se sav rad kruniše titulom prvaka sa Vogošćom“, rekao je Mimić.

Povratkom Mirze ponovo u Vogošću izazvala je veliko zadovoljstvo svih članova kluba. Predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić za Mimića ima samo riječi hvale.

„Jako sam zadovoljan dolaskom Mirze. Prije svega, neko na koga možemo da se oslonimo i pouzdamo da će uraditi posao kako treba. Mirza je dosljedan u svom ponašanju, vrijedan i odgovoran. Dobar je timski igrač a u njegove igračke kvalitete nema sumnje. Ispred Upravnog odbora želimo poželiti Mirzi prije svega dobro zdravlje i da se osjeća kao kod svoje kuće. Dobro nam došao Mirza“, istakao je Kadrić.

sportsport.ba