RK Bosna: Metaloplastika iz Šapca prvi je protivnik u sklopu priprema …

Rukometni klub Metaloplastika iz Šapca prvi je protivnik RK Bosna Visoko u sklopu priprema za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Ujedno ova utakmica sa dvostrukim šampionom Evrope igrat će se u sklopu obilježavanja 65. godina RK Bosna, a meč je organizovan u saradnji sa Općinom Visoko i na rasporedu je u utorak 15. januara u 18 sati u KSC Mladost. 
Što se tiče našeg protivnika RK Metaloplastika je drugoplasirani tim Superlige Srbije. Ova ekipa nije izgubila nijedan bod na domaćem terenu, a u gostima je remizirala protiv RK Partizan, dok je poražena od dva tima iz samog vrha i to od prvoplasiranog Dinama iz Pančeva i trećeplasiranog Novog Pazara. 
U svojim redovima Metaloplastika ima tri reprezentativca Srbije, a to su Todor Jandrić, Vukašin Vorkapić i Milan Milić. Inače, Vorkapić i Milić su dio tima koji ovih dana nastupa na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj. 
Sigurno da se radi o vrlo kvalitetnom timu, te je jasno da nas čeka vrlo težak meč. 
Podsjećamo, ulaznica za ovaj meč košta 2 KM i u pretprodaji su u Caffe Sound i u Caffe Mladost. Sav prihod od ulaznica bit će usmjeren za kupovinu Gerflor podloge u KSC Mladost!