Elvedina Muzaferija dominirala na Bjelašnici!

Otvoreno prvestvo BiH

Elvedina Muzaferija dominirala je na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u skijanju.

Ona je na takmičenju koje je održano na Bjelašnici bila najbolja u slalomu i veleslalomu, a pobjede su poprilično uvjerljive.

Tako je Muzaferija u utrci slaloma slavila sa vremenom 1:48.68, te je slavila ispred još jedne skijašice iz BiH Šejle Merdanović koja kasnila 75 stotinki.

Na trećem mjestu se u slalomu našla 17-godšnja crnogorska skijašica Jelena Vujičić koja je kasnika dvije sekunde i 60 stotinki.

U veleslalomu je Muzaferija bila još uvijerljivija. Ukupnim vremenom od 2:15.92 bila je za sekundu i 75 stotinki brža od Maje Tadić (BiH), dok je treća završila Petra Veljković iz Srbije.

Marko Šljivić pobjednik veleslaloma, Emir Lokmić najbrži u slalomu

Bh. skijaš Marko Šljivić pobjednik je muškog veleslaloma.

On je na Bjelašnici trijumfovao sa vremenom 2:06.71, a iza sebe ja za gotovo dvije sekunde ostavio Slovenca Jaku Lavornika, dok je treće mjesto osvojio Emir Lokmić.

Upravo je Emir Lokmić ostvario pobjedu u slalomu. Slavio je bh. skijaš sa vremenom 1:45.01, a iza sebe je ostavio predstavnike Srbije i Slovenije.

Drugo mjesto je zauzeo Strahinja Stanišić iz Srbije (+0.56), dok je kao treći kroz cilj prošao Slovenac Jaka Dvornik (+1.06).

Sportsport