RK Bosna zasluženo u polufinalu Kupa

I pored teškog poraza u Mostaru, RK Bosna zasluženo u polufinalu Kupa

Rukometaši Zrinjskog iz Mostara revanširali su se za poraz koji su pretrpjeli u Visokom te na svom terenu ubjedljivo savladali naše rukometaše rezultatom 31:22 (poluvrijeme 16:13).

U revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, naši rukometaši pretrpjeli su najteži poraz u ovoj sezoni, gdje su rukometaši Zrinjskog “lovili nemoguće”, odnosno zaostatak od 13 golova iz prve utakmice, no na kraju se završilo sa 9 golova u korist Zrinjskog, odnosno 31:22.

Ispostavilo se da je rezultat iz prve utakmice utjecao na naše igrače koji evidentno ovoj utakmici nisu pristupili na način kako su to činili do sada u ovoj sezoni, te se pogotovo tokom drugog poluvremena stekao utisak da se samo čekao kraj utakmice te igralo dovoljno toliko da se utakmica privede kraju. U našem timu najefikasniji je bio Toromanović sa 6, Međić je postigao 5, a Burić i Čabaravdić po 4 gola, dok je Zrinjski predvodio Grgić sa 8 golova.

Bez obzira na lošu predstavu u ovoj utakmici, naši rukometaši su izborili polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje im se priključio i RK Vogošća, a tek naknadno će biti poznato ko će biti preostala 2 učesnika, odnosno pobjednici parova Sloga Doboj – Borac i Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje – Izviđač.

Našim rukometašima i stručnom štabu čestitamo na ostvarenom uspjehu te se nadamo da će ova utakmica biti iskorištena kao dobro iskustvo i svojevrsna pouka pred nastavak Premijer lige narednog vikenda i gostovanje u Maglaju te da će se šira lokalna zajednica uključiti u rad kluba kako bi na kraju sezone ostvarili rezultate kojima težimo.

HMRK Zrinjski Mostar – RK Bosna Visoko 31:22 (poluvrijeme 16:13). Dvorana: Bijeli brijeg, Mostar. Sudije: Božić / Slipac. Delegat: Alpeza. Isključenja: Zrinjski 6 min., Bosna 2 min. Sedmerci: Borac 3(3), Bosna 1(1).

HMRK Zrinjski Mostar: Džidić, Doko (2), Perić (1), Bošković (4), Čule, Mandarić (5), Šaravanja (2), Kozina, Primorac, Vučina, Ivanović (2), Babić (3), Marić (2), Kožulj (1), Grgić (8), Džeba (1).
Trener: Zdravko Medić.

RK Bosna Visoko: Sirčo, Čabaravdić A., Čabaravdić K. (4), Burić (4), Harmandić (1), Balta, Keso, Omanović, Selimović, Divković, Toromanović (6), Međić (5), Imamagić (2), Sirčo H., Babić.
Trener: Edhem Sirčo.