Finale prije finala: Bosna protiv Borca u polufinalu Kupa Bosne i HercegovineDanas je u Doboju obavljeno izvlačenje parova polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu, a voljom žrijeba naši rukometaši će se za finale boriti protiv ekipe RK Borac iz Banja Luke.

Kao što je poznato, naši rukometaši su u četvrtfinalu eliminisali RK Zrinjski iz Mostara, dok je RK Borac u dvije utakmice bio bolji od RK Sloga iz Doboja.

Ovaj polufinalni susret će biti i repriza prošlogodišnjeg finala, kada je Borac na svom terenu bio uspješniji od našeg tima, te idealna prilika za naš tim da se revanširaju Borcu za prošlogodišnji poraz. Ove ekipe u okviru ove sezone igrale su dva puta, kada je Bosna bila uspješnija u prijateljskoj utakmici u Visokom, dok je Borac slavio u utakmici Premijer lige.

Drugi polufinalni par je RK Vogošća i bolji iz susreta RK Izviđač Ljubuški i RK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Prva utakmica između Bosne i Borca bi se trebala igrati u Visokom 6. marta uz revanš u Banja Luci 7 dana poslije.