Ejman Dišalari najbolji među najboljima

Najuspješniji junior općine Visoko u 2018. godini po izboru Sportskog saveza općine Visoko

Ejman Dišalari – Karate klub “Visoko”


Kao reprezentativac BiH Ejman Dišalari se okitio dvjema bronzanim medaljama na Europsko prvenstvo u tradicionalnom karateu  Fudokan federacion /WFF/ – Portorož, Slovenija od 5. do 9. decembra 2018. :
– Ejman Dišalari, juniori ko-go – kumite lll mjesto,
– Ekipno borbe juniori Ejman Dišalari, Edin Beganović, Nirhad Mašić i HarunKamerić – lll mjesto.

Na državnom prvenstvu tradicionalnog karatea Bosne i Hercegovine 24.02.2019. u Kreševu:
Dišalari Ejman kao mlađi seniori osvojio je TRI prva mjesta:
     1. mjesto    borbe    
     1. mjesto    kate    
     1. mjesto.   fuku-go (kata-borba)      


Ejman Dišalari spada u red rijetkih mladih ljudi iza čije se skromnosti krije predan rad i velike moralne vrijednosti. Skoro pa neprimjetan u generacijskom populističko-potrošačkom egoizmu Ejman se mjeri rezultatima – mjeri se društvenom učinkovitošću i ljudskim vrlinama. Njegovi rezultati su još vredniji ako se ima na umu da je „jedinjak“ svojih roditelja i da bi mogao raditi sve što rade njegovi vršnjaci – da uzaloduno troši godine i društvene resurse bez ikakve odgovornosti. 

-Zadovoljan sam postignutim rezultatima, a nagrade su obaveza više. Ipak, čast mi je i zadovoljstvo da je moj rad i trud prepoznat, a ja ću nastojati da opravdam povjerenje i održim kontinuitet dobrih rezultata – kazao je Ejman Dišalari za naš portal.

Ovaj srednjoškolac MSŠ „Hazim Šabanović“ u Visokom, osim što spada u red vrlodobrih i odličnih učenika, aktivan je u vannastavnim projketima; član je „filmske“sekcije ove škole i Karate kluba „Visoko“.

visoko.ba