TKD ”Bosna” Visoko organizira međunarodno prvenstvo ”Bosna Visoko Open 2019”

TKD ”Bosna” Visoko organizira međunarodno prvenstvo  ”Bosna Visoko Open 2019”

Pokrovitelji takmičenja Općine Vareš, Breza i Visoko

Međunarodno taekwondo prvenstvo “Bosna Visoko Open 2019” bit će održano u subotu, 9. marta, u dvorani KSC ”Mladost” u Visokom.

Takmičenje će biti održano u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama pionira, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora i to u borbama, poomsama i kick udarcima.

Organizator i domaćin ovog 3. po redu taekwondo prvenstva je TKD “Bosna”.

“Subota će u Visokom biti u znaku taekwondoa, a očekuje se nastup 430 takmičara iz 35 klubova iz cijele BiH, te Hrvatske i Crne Gore. Ljubitelji taekwondoa će tokom cijelog dana imati priliku da uživaju u prikazu borilačkih vještina u nekoliko kategorija”, kazao nam je Edin Kajević, glavni trener TKD “Bosna”.

Takmičenje će biti završeno polufinalnim i finalnim borbama a potom i dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijih takmičarima.

“Obezbijeđene su medalje u svim kategorijama i disciplinama za prvo, drugo i treće mjesto, te pehari i nagrade za ekipni plasman”, ističe Kajević, te dodaje da su pokrovitelji ovog takmičenja Općine Vareš, Breza i Visoko, bez čije podrške ne bi bilo moguće organizovati “Bosna Visoko Open 2019”.