TKD “Bosna”: Kaja, Anesa i Kerim dobitnici priznanja na promociji najboljih sportista ZDK u 2018. godini

Kaja, Anesa i Kerim dobitnici priznanja na promociji najboljih sportista ZDK u 2018. godini

Na Velikoj sceni BNP-a u Zenici promovirani su najbolji seniori i seniorke, juniori i juniorke, sportski treneri i radnici, najbolji klubovi, sportske nade, te najbolji i najzaslužniji u sportu za osobe sa invaliditetom u 2018. godini. Uručena su i posebna priznanja za životno djelo u sportu. Također, bit će promovirani i zlatni prijatelji sporta, te uručena specijalna priznanja za razvoj sporta, kao i za doprinos u razvoju školskog sporta.

Izbor najboljih sportista i ove godine upotpunio je prigodan kulturno-zabavni program tokom kojeg je nastupio Omladinski hor Zenica pod dirigentskim vođenjem maestra prof. Milenka Karovića, te članice Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko.

Edin Kajević-Kaja, predsjednik i glavni trener Taekwondo kolektiva “Bosna”, dobio je priznanje najuspješniji trener u 2018. godini na području ZDK.

Anesa Pulo, članica Taekwondo kolektiva “Bosna”, dobitnica je priznanja najspješnija seniorka u 2018. godini na području ZDK.

Kerim Ahmedspahić, član Taekwondo kolektiva “Bosna”, dobitnik je priznanja najspješniji junior u 2018. godini na području ZDK.

“Zahvaljujemo se “Našoj riječi” i Sportskom zavezu ZDK koji su prilikom odabira najuspješnijih u sportu za 2018. godinu na području našeg Kantona objektivno razmotrili postignute rezultate našeg Kolektiva, trenera i dvoje naših takmičara. Hvala i Sportskom zavezu Općine Breza koji nas je kandidovao za Izbor najboljih u sportu u ZDK za 2018., a veliko hvala i Općini Breza za nesebičnu podršku koju nam pruža. Priznanja koja smo dobili naš su motiv da budemo još bolji i uspješniji”, saopćeno je iz Taekwondo kolektiva “Bosna”.