US “20.juni'92“: Učešće na takmičenju u Tešnju

Dana 03.03.2019. godine (nedjelja) sa početkom u 11:00 h održano je takmičenje u klupskoj streljani u Šijama, Tešanj. Učešće je uzelo 13 klubova sa područja Federacije BiH, sa 80 takmičara, koji su se takmičili u kategorijama: osnovna škola, srednja škola, odrasli i osobe sa invaliditetom.

Učešće u takmičenju uzeli su predstavnici iz SK“Target“Travnik ,SK“Bratstvo“, Novi Travnik, US“Kalin“ Bugojno,SKOSI Živinice,SSK“Konjuh“Živinice, SIK Tuzla, SSRI Zavidovići, SK Zavidovići, SKOSI Maglaj, Streljački klub Tešanj, SKOSI Tešanj, US“20.juni'92“ Visoko i domaćin ekipa SSK“Paljuge“ Šije.

Zbog ograničenosti broja takmičara, naš klub je otputovao sa svega 5 strijelaca, a oni su: 
CIS Osmanbegović Džemal , Šubić Amir , Osmanbegović Elma, Dragunić Ilham i Halilović Aida.

U klupskom plasmanu najbolje rezultate su postigli:

1.mjesto: Streljački klub „Tešanj“

2.mjesto: US“Kalin“Bugojno

3.mjesto: US“20.juni'92“Visoko

U kategoriji učenici i osnovne škole u pojedinačnom plasmanu naš strijelac Dragunić Ilham je osvojio drugo mjesto, a u kategoriji odrasli treće mjesto je osvojio Osmanbegović Džemal.

Čestitamo svim pobjednicima i naravno domaćinu SSK“Paljuge“Šije.

„Takmičenje je prošlo u najboljem izdanju. Oduševljeni smo dočekom naših prijatelja iz Tešnja, a atmosfera je bila izvanredna. Bilo je divno družiti se sa svima, dijeliti iskustvo, sklapati nova prijateljstva , jer jedini način da steknete prijatelja, jeste da postanete prijatelj. Važno je da ste uvijek sretni i zadovoljni u životu, jer sreću ne čine samo materijalne stvari, nego ono mnogo važnije,a to je unutarnje zadovoljstvo. Zaista moram priznati da sam zadovoljan svim postignutim uspjesima u životu, a prvenstveno cijenim uspjeh našeg  streljačkog kluba US“20.juni'92“ Visoko. Našim trenerima se ovom prilikom zahvaljujem u ime svih članova našeg kluba, a oni su: CIS Džemal Osmanbegović , CIS Edin Omanović , CIS Mustafa Alibegović , te novom predsjedniku udruženja Emiru Smajiću ,kao i članovima Upravnog odbora: Halimu Derviševiću, Mehmedu Uzunoviću (predsjedniku skupštine), Mustafi Alibegoviću, ponovo Džemalu Osmanbegoviću, Edinu Omanoviću i Mevludinu Sadikoviću. A posebna zahvala pripada našim sponzorima: Ugarak“Produkt“, Mesna industrija Akova – Ovako (Brovis), Sadik- PROM  d.o.o Visoko, Ćevabdžinica“Frljak“, TR Lejla, Kovo komerc , Melik GROUP , Agencija „Trgo“.Bez dobrih ljudi je nemoguće danas – u svijetu u kojem živimo dobro funkcionisati. Neka Dragi Allah dž.š. nagradi sve dobre ljude na ovom svijetu. Mi, kao klub vremenom napredujemo, postajemo sve bolji i bolji, što se da i prepoznati. Naši prijatelji iz Tešnja su nas pohvalili, jer su to uvidjeli. Hvala im puno na tome. Pripremamo se za FEDERALNU LIGU . Prvo kolo lige će se održati u Zenici 17.03.2019. godine u nedjelju. Smatram da mukotrpan rad, koncentracija, vježbe, treninzi, redovnost, želja i volja igraju veliku ulogu, ne samo u ovom sportu, nego u životu svih nas.“, izjavio je Šubić Amir – jedan od sjajnih strijelaca.