Bosna bez problema protiv Dervente za povratak na prvo mjesto

Rukometaši visočke Bosne večeras su bez većih problema savladali RK Derventa rezultatom 39:24 (poluvrijeme 21:9) te uz poraz Gračanice u Maglaju, ponovo preuzeli prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

Naši rukometaši u utakmicu protiv RK Dervente su ušli kao izraziti favoriti, a što je potvrđeno i na terenu. Derventa je povela samo jednom i to na otvaranju utakmice za vodstvo od 1:0, nakon čega naši odgovaraju sa serijom od 4-0. Do kraja prvog poluvremena prednost našeg tima povećala se na 12 razlike, a sa efikasnošću su se posebno istakla naša krila, Čabaravdić i Kapić koji su utakmicu završili sa po 7 golova, te pivot Toromanović koji je do kraja postigao 8 golova.

U drugom poluvremenu, trener Sirčo je dao priliku i našim mlađim igračima, koji su je u većoj mjeri iskoristili, bez obzira na određene promašaje iz izglednih situacija i greške u tranziciji. Na golu je veći dio utakmice vrlo dobar bio Grčo, dok je u nastavku priliku dobio i Čabaravdić, koji je uz sedmerac odbranio još par šuteva igrača Dervente te zaslužio aplauze visočke publike.

Kada su u pitanju rukometaši Dervente, izgledalo je da su se već pomirili sa činjenicom da će na kraju sezone napustiti Premijer ligu, no u svakom slučaju želimo im da se što prije konsoliduju i već naredne sezone izbore povratak.

Do kraja Premijer lige, ostalo je 6 kola, od čega naši rukometaši idu na 3 gostovanja (Goražde, Zrinjski, Lokomotiva), dok u Visokom dočekuju Vogošću, Gračanicu i Borac, nakon čega slijedi play-off završnica. Naša ekipa i Gračanica u samu završnicu ulaze sa istim brojem bodova, no za prvo mjesto će se sigurno boriti i banjalučki Borac. Idemo od utakmice do utakmice, podržimo naše rukometaše do kraja, zaslužili su!

RK Bosna Visoko – RK Derventa 39:24 (poluvrijeme 21:9). Dvorana: KSC Mladost Visoko. Sudije: Bilić/Dugandžić. Delegat: Sušić. Isključenja: Bosna 6 min., Derventa 6 min. Sedmerci: Bosna 3(3), Derventa 3(2).

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo, Čabaravdić A., Čabaravdić K. 7, Burić 2, Kapić 7, Harmandić 2, Čolo 3, Balta 1, Omanović 3, Selimović 1, Toromanović 8, Imamagić 3, Babić, Jamaković A., Jamaković E. 2.
Trener: Edhem Sirčo.

RK Derventa: Škrga, Starčević, Mišanović 7, Oljača, Lukić, Smiljanić 5, Šmulja, Pejaković, Savić, Pejić, Milinković 2, Dragičević 1, Zemunović 4, Stanković 1, Ristić, Bilić 4.
Trener: Nebojša Kljajić.