KRG “Pirueta”: “Trofej Novog Sada 2019”

Ovog vikenda Novi Sad je bio domaćin ritmičkim gimnastičarkama iz 20 zemalja Evrope i svijeta. VIII međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2019” održan je 23. i 24. marta u velikoj sali Spensa.
Ovo takmičenje je već godinama po broju prijavljenih učesnika najveće u ovom djelu Evrope. Ove godine Novi Sad je ugostio oko hiljadu učesnika turnira preko 500 gimnastičarki, od čega više od 400 u individualnom programu, 30 sportskih sudija, brojne trenere, šefove delegacija i druge goste.
Organizator ovog događaja je bio Klub ritmičke gimnastike “Ritmika” iz Novog Sada. Iz organizacionog odbora ističu da su izuzetno ponosni što su ove godine ugostili rekordan broj učesnika iz 54 kluba iz Rusije, Belorusije, Kine, Tunisa, Rumunije, Izraela, Italije, Ukrajine, Švajcarske, Grčke, Turske, Moldavije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Turnir je i ove godine kao manifestacija od značaja za grad podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.
Apsolutna pobjednica turnira osvaja Trofej Novog Sada. Prošle godine pobjedila je gimnastičarka iz Italije Camilla Centofanti, a ove godine ta čast je pripala Martini Brambilla, također iz italije.
Takmičarke KRG “Pirueta” Visoko i Kakanj su uzele učešće ove godine sa 7 takmičarki u svim kategorijama. Bilo je ovo divno i uzbudljivo takmičenje i iskustvo za sve naše gimnastičarke maksimalno ispunjeno sportskim duhom. 

Rezultati turnira:
“A” program
Melika Ždralović- 15. mjesto (obruč), 15. mjesto (lopta), 26. mjesto (višeboj)

“B” program
Anida Alajbegović- 2. mjesto i srebrna medalja;
Belma Eylem Babić- 6. mjesto;

“B- light” program
Ajša Mušanović- 5. mjesto;
Amila Hrnjić- 6. mjesto;
Amina Hrnjić- 8. mjesto;
Adna Ganić- 15. mjesto

“Ponosni smo na sve rezultate iza kojih stoji puno truda i rada. Posebno nam je drago što je jedna srebrna medalja iz Novog Sada došla u Bosnu i Hercegovinu sa našim timom.Zahvaljujemo se na velikom gostoprimstvu Novosađanima i nadamo se ponovnom viđenju.”- rekla je trenerica Amina Hadžimehanović