Balta: U Goraždu idemo na pobjeduU okviru 21. kola Premijer lige BiH za rukometaš lider na tabeli visočka gostuje dvanaestoplasiranom Goraždu. Visočani su u prošlom kolu deklasirali Derventu sa 39:24, te se vratili na prvo mjesto, koje su izgubili nakon 19. kola i poraza u Gornjem Vakufu/Uskoplju. 
– Nakon napornog rasporeda, uspjeli smo da se odmorimo ove sedmice. Iza nas je i taj meč sa Derventom, koji smo, uz dužno poštovanje prema kolegama iz Dervente, lagano dobili. Trebao nam je taj meč da bismo vratili samopouzdanje, kaže srednji bek Bosne Adnan Balta, koji se osvrnuo na gostovanje Bosne u Goraždu. 

– Znamo da je Goraždu svaki meč i svaki bod vrlo važan, ali isto tako je i nama. Doduše, oni se bore za opstanak, a mi za prvo mjesto. Realnost je da smo favoriti, jer idemo kao lideri, ali moramo od prve do posljednje minute biti maksimalno koncentrisani i spremni za ono što nas očekuje u Goraždu. Ukoliko budemo na visokom nivou od početka meča, vjerujem da ćemo donijeti bodove u Visoko, poručio je Balta. 

Utakmica MRK Goražde – RK Bosna Visoko igra se sutra (subota) u 19 sati u dvorani “Mirsad Hurić” u Goraždu.