Najava derbi utakmice: RK Bosna Visoko – RK Vogošća Poljine Hills

Do kraja regularnog dijela Premijer lige ostalo je još samo 5 kola, među kojima su i 3 derbi utakmice. Prvi derbi na domaćem terenu je već u subotu, 6. aprila, od 19 sati sa RK Vogošća Poljine Hills.

Iako rukometaši RK Vogošća Poljine Hills u ovom trenutku ne postižu rezultate kakve su očekivali prije početka sezone, utakmica sa rivalima iz Vogošće se i dalje može smatrati derbijem kola jer se radi o ekipi koja je već godinama u vrhu Premijer lige, a ove sezone izborila je i nastup u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon eliminacije RK Gračanica.

Bez obzira na propuštenu priliku u polufinalu Kupa protiv RK Izviđač te neočekivani poraz od RK Slavija na domaćem terenu, rukometaši Vogošće i dalje posjeduju kvalitet i potencijal za sami vrh te će bez sumnje imati još dosta toga za pokazati u završnici Premijer lige. Nakon poraza od Slavije, sa klupe je odstupio Kasim Kamenica, a na mjestu prvog trenera naslijedit će ga Bojan Unčanin, bivši trener Borca iz Banja Luke.

Sa druge strane, naši rukometaši se također nalaze u seriji teških utakmica i rezultata koji su nešto lošiji u odnosu na prvi dio Premijer lige, a gdje se izdvaja eliminacija u polufinalu Kupa od strane banjalučkog Borca te gostujući porazi od Sloge iz Doboja, Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja te posebno poraz od Goražda u posljednjem kolu, nakon čega je naš tim prvo mjesto na tabeli prepustio rukometašima iz Gračanice.

Ipak, bez obzira na sve, sezona još uvijek nije gotova te je borba za prvo mjesto i dalje potpuno otvorena. Naši rukometaši trebaju ići od utakmice do utakmice te vjerujemo da uz maksimalnu koncentraciju, zalaganje i podršku, i dalje mogu ostvariti rezultate koje navijači i javnost priželjkuju. Prva na redu je utakmica sa Vogošćom.

U sklopu ove sezone, rukometaši Bosne i Vogošće su igrali dva puta, prijateljsku utakmicu na turniru u Visokom te u decembru utakmicu Premijer lige, a u oba navrata uspješniji su bili naši rukometaši. Od tada, oba tima su pretrpjela određene promjene u rosteru pa je sigurno da nas očekuje jedna veoma zanimljiva rukometna utakmica u kojoj će oba tima dati maksimum kako bi ostvarili pobjedu.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Vogošća Poljine Hills igra se u subotu, 6. aprila, od 19 sati u KSC Mladost Visoko. Cijena ulaznice za ovu utakmicu iznosi 3 KM.

Sponzor utakmice između RK Bosna Visoko i RK Vogošća Poljine Hills je BH Pošta.