Bosna u derbiju bolja od Vogošće, slijedi Zrinjski

Rukometaši Bosne u neizvjesnoj utakmici pokazali su više te zasluženo slavili protiv Vogošće rezultatom 26:21 (poluvrijeme 11:9).

Rukometaši Vogošće PH bolje su otvorili utakmicu te zahvaljujući fenomenalnim odbranama golmana Damira Efendića poveli sa 2:0. Naši su prvi gol postigli tek u 9. minuti, kada je pogodio Harmandić, dok je Vogošća u narednim minutama održavala  prednost od 1 do 2 gola razlike. Do prvog vodstva, naši su došli tek u 19. minuti, kada su poveli 5:4, nakon što je naš golman Enes Sirčo uvezao par odbrana. U prvom poluvremenu odgovornost na sebe je preuzimao kapiten Harmandić, koji nije trenirao veći dio sedmice zbog povrede pretrpljene u susretu sa Goraždem, no još jednom je pokazao svoju veličinu te bio pravi lider na terenu.

U 26. minuti nakon gola Vogošće za izjednačenje 8:8, trener Sirčo je pozvao timeout, nakon čega je Imamagić postigao sjajan gol za vodstvo 9:8, a onda još jedan za prvu prednost od 2 gola našeg tima, koja je zadržana do kraja poluvremena.

Na početku drugog poluvremena naši rukometaši su propustili par prilika da povedu sa 3 gola te se činilo da bi upravo jedno takvo vodstvo moglo prelomiti utakmicu. Nakon što su naši rukometaši to postigli, ubrzo su došli i do vodstva od 5 golova, da bi se Vogošća serijom od 3-0 nakon isključenja Toromanovića ponovo uspjela vratiti u utakmicu.

Tada na scenu ponovo stupa kapiten Harmandić, koji svojim golovima i proigravanjima za Toromanovića drži prednost naše ekipe, a nakon niza utakmicu gdje su naši rukometaši imali problema u efikasnosti prilikom izvođenja sedmeraca, na nivou je večeras bio Omanović koji je pogodio iz svih 5 pokušaja. U redovima Vogošće, Stojanović nije bio naročito raspoložen, tako da je u napadu sve zavisilo od Čičkušića i Bosića. Ipak, sve pokušaje Vogošće da se još jednom vrati u utakmicu zaustavio je izuzetno raspoloženi Sirčo pa su naši na kraju zasluženo slavili rezultatom 26:21.

Večeras smo vidjeli izuzetno dobru igru u odbrani našeg tima predvođenu trojem Toromanović-Burić-Balta, raspoloženog Enesa Sirču, izuzetno važne golove Imamagića, uspješnu realizaciju sa linije sedam metara od strane Omanovića, liderstvo kapitena Harmandića, efikasnost Toromanovića te još prostora za poboljšanje realizacije sa krilnih pozicija i kontra napada.

Naši momci narednu utakmicu igraju nakon reprezentativne pauze 17. aprila u Mostaru protiv Zrinjskog. Do kraja regularnog dijela Premijer lige ostale su 4 utakmice, a Gračanica u završnicu ulazi sa prednošću od 3 boda. Ipak, za naše rukometaše računica je jasna, ako želimo osvojiti prvo mjesto, potrebno je pobijediti u sve 4 utakmice do kraja, uključujući i direktni okršaj protiv Gračanice u Visokom. Idemo dalje!

RK Bosna – RK Vogošća 26:21 (poluvrijeme 11:9). Dvorana: KSC Mladost Visoko. Sudije: Pandžić/Šatordžija. Delegat: Raić. Sedmerci: Bosna 5(5), Vogošća 5(5). Isključenja: Bosna 6 min., Vogošća 8 min.

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo (17 odbrana), Čabaravdić A., Čabaravdić K. 4, Burić, Kapić 2, Harmandić 6, Čolo, Balta, Selimović, Imamagić 3, Omanović 6, Jamaković A., Babić, Jamaković E., Toromanović 5.
Trener: Edhem Sirčo

RK Vogošća Poljine Hills: Efendić (16 odbrana), Ivanković, Geko, Čorbo, Kadrić 1, Kreso, Gavrić 1, Mimić 1, Halilović, Bečić, Jelačić 1, Zahirović, Osmanhodžić, Bosić 5, Stojanović 1, Čičkušić 11.
Trener: Bojan Unčanin

Sponzor utakmice RK Bosna Visoko – RK Vogošća Poljine Hills je bila BH Pošta – Vaša Pošta za sva vremena.