“Land of Pyramids”: Matija Zec i Alen Klico slavili u Visokom

Četvrto izdanje adrenalinskog spektakla u Visokom pod nazivom Hard enduro utrka “Land of Pyramids” uspješno je završeno, nakon što su ovog vikenda na poznatom visočkom izletištu Ravne brojni Visočani, ali i turisti imali priliku uživati u sjajnom događaju.

Kao i prošlih godina plato Ravne bio je ispunjen brojnim posjetiteljima koji su stigli iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i svijeta, kako bi barem na trenutke osjetili adrenalinski užitak koji sa sobom nosi enduro. Znakovito je da su, nakon prvog izdanja prije četiri godine, organizatori ove godine ugostili više od 200 vozača iz 11 različitih zemalja, koji su stigli u Visoko kako bi bili dio ove pozitivne, motociklističke priče.

Inače, enduro disciplina podrazumijeva kombiniranje snalažljivosti, velike količine adrenalina, upornost, taktičnost i ogroman napor u savladavanju svih prepreka.

Spojivši sve ove sposobnosti na ovogodišnjem izdanju utrke “Land of Pyramids” slavio je Matija Zec iz Hrvatske, koji je ovogodišnju stazu uspio savladati za 1.31:59,83 u Expert konkurenciji. Također u konkurenciji Veteran slavio je Robert Vozila iz Hrvatske, s vremenom 1.34:32,82, dok je u konkurenciji Hobby najbolji bio Slovenac Marko Krichka.

Zanimljivo je da je na ovogodišnjoj visočkoj enduro utrci učestvovala i jedna djevojka, Ena Tudić iz Hrvatske, koja je stazu prešla za 2.10:22,74.

Također, prvi put ove godine u Visokom je održano i takmičenje u okviru državnog enduro prvenstva BiH, te je najbolji rezultat u ovom dijelu kompletnog događaja ostvario Alen Klico iz BiH sa vremenom 3.05:47,16 u konkurenciji Expert.


“Dolazim iz Bosanske Krajine, tačnije iz mjesta Jezerski kod Bosanske Krupe i prvi put učestvujem u ovoj utrci. Endurom sam se počeo baviti prošle godine, nakon dugogodišnjeg uživanja u sportskim motorima, ali sam u ovom vidio nešto što je dosta bolje i živahnije, te bih preporučio mladim da se bave ovim sportom. Inače, organizatorima svaka čast, pripremili su odlične staze, dobar ambijent i preporučio bih svima koji voze da se prijave na ovu utrku i da dođu na sjajno druženje. Mnogi su čuli za Visoko, posebno zahvaljujući piramidama, staze su odlične, teren sjajan, kiša nije pala i nije nam pokvarila raspoloženje, te je sve ispalo sjajno”, istaknuo nam je vozač iz Enduro kluba Jezerski Senad Begić.

visoko.co.ba