X KUP u kuglanju za OSI

Kuglana “Mejdan” u Tuzli bia je mjesto održavanja X KUP takmičenja u kuglanju za osobe sa invaliditetom. Kup takmičenje je organizovano po kalendaru takmičenja Sportskog saveza invalida FBiH uz tehničku realizaciju SSI Tuzlanskog kantona. 
Na takmičenju nastupili reprezentativci tri kantonalna saveza iz Zeničko-dobojskog , Bosansko-podrnjskog i dvije ekipe tuzlanskog kantona. 
Prvo mjesto ekipno pripalo je ekipi 1 TK, drugo ekipi ZDK i treće ekipi iz Goražda. 
Za reprezentaciju ZDK nastupili su: u kategoriji E1 Ešref Pajt sa 114 poena- srebrna medalja , A1 Ibrahim Hasanspahić 86 poena i trećiput za redom potvrđuje najbolje rezultate u svojoj kategoriji- zlato. Kategorija A3 Kemal Vranac sa ukupno 95 poena -zlatna medalja, A6 Senad Goralija sa 67 poena – srebrena medalja, drugoplasirani B1 Elmedin Jusić sa osvojenih 72 poena, u kategoriji B2 Esad -Rora Novokmet 112 poena trečeplasirani , te u ženskom dijelu ekipe nastupile su Hasna Hamzić u kategoriji E1 sa osvojenih 76 poena- drugo mjesto i B2 Mevlida Lemeš sa osvojenih 99 poena – drugo mjesto . Na žalost ekipi ZDK nedostajala je još jedna takmičarka u kategoriji B1 tako da bi s pravom mogli očekivati rezultat prvoplasirane ekipe. Ovo je prvi nastup reprezentativaca ZDK pod vodstvom novog predsjednika Saveza Senad Goralija i u naredom periodu očekuju se još bolji rezultati. 

Press SS OSI ZDK 
Tuzla; 15.06.2019. god