Haris Buljina i Arman Beširević dogovorili su saradnju sa Vogošćom

HARIS BULJINA I ARMAN BEŠIREVIĆ POTPISALI ZA VOGOŠĆU

Uprava RK „Vogošća Poljine Hills“ na početku ljetne pauze, počela je sa dovođenjem novih pojačanja.

Dvojac banjalučkog Borca, Haris Buljina i Arman Beširević dogovorili su saradnju sa Vogošćom.

Buljina igra na poziciji pivota. Nastupao je za visočku Bosnu i banjalučki Borac. Sa Borcem je osvojio dva Kup-a BiH (2018. i 2019.) Dolazak u Vogošću smatra dobrim potezom i kaže:  

„Prije svega privukli su me rezultati Vogošće u zadnje vrijeme, a i zbog toga što imam iskustva sa trenerom Bojanom. Dolazim iz Rukometnog kluba Borac i želim se zahvaliti ljudima iz kluba na fer i korektnom odnosu. Prije svega mislim da ove godine ekipa Vogošće može puno bolje rezultate napraviti, a mislim da ćemo to na terenu i pokazati“.

Beširević (golman), u Borac je stigao iz redova Prijedora, a sa ”crveno-plavima” je osvojio jednu titulu šampiona BiH (2017.) i dva Kupa BiH (2018. i 2019.).

„Smatram da je to novi izazov za mene da se dokažem. Čelnici Vogošće su dali odlične uslove, jedva čekam da krene novasezona da se što bolje pokažemo ekipa i ja. Isto tako se radujem novim pobjedama i uspjesima sa Vogošćom“. – Rekao je Beširević novi član RK „Vogošća PH“.

Predsjednik UO RK “Vogošća PH“ gosp. Fetah Kadrić izrazio je zadovoljstvo dolaskom Harisa i Armana.

„Ovu priliku ću iskoristit da Harisu i Armanu u svoje ime i u ime cijelog kolektiva poželim dobrodošlicu u naš klub. Momci su odlični, tako da nema sumnje da će opravdati naša očekivanja“.