Sretan rođendan Neziru Ohranu

Nezir Ohran je rođen 04.07.1974. godine u Visokom.

Nogometnu karijeru je započeo u visočkoj Bosna, a od ostalih klubova bio je u FK Rudar, NK Jedinstvo, NK Travnik, te je branio za klubove iz Norveške, Švedske i Islanda. 

Poslije uspješne golmanske karijere usavršava se kao trener gomana i ovih dana je produžio trogodišnji ugovor u Drugoj diviziji, a radi i kao trener juniora u elitnoj ligi Norveške.

Ohran je na Islandu, Švedskoj i Norveškoj prošao kroz klubove:
FC Sindri, FC Hvot, FC KS Leftur (Icland),
FC OSTER VEKSA, (Švedska),
FC SIF Stavanger, FK Ålgård (Norveška), a kao trener golmana radi u FKÅlgårg, gdje je i glavni trener juniora koi se takmiče u prvoj Norveškoj ligi.
Osim toga, radi u akademiji, odnosno sa talentima u klubu Sandnes ULF i već dva golmana sa kojima je radio prethodnih godina brane u reprezetacijama Norveške U 17 i U 19.
Spomenuti rezultati su bili razlogom da bude pozvan – angažiran pda radi u KRECU Rogeland regije sa golmanima, gdje  skautira i radi extra treninge sa talentovanim golmanima.

Ohran ima trenersku UEFA B-licencu,i planira nastaviti usavršavanje u trenerskom poslu.

Bolji poznavaoci bh. nogometa znaju da je Ohran bio u vrhu premijerigaških golmana, a tako se razvija i u trenrskom poslu.
Za 14 godina rada u “dijaspori”, uz porodićni život sa suprogom i troje djece, Ohran je postao bosanskohercegovački ambasador sporta, mastor golmaskog zanata.

visoko.ba