Skopljak: Pokušaćemo da napravimo smjenu generacija

Trener Skopljak sa priprema RK Bosna Visoko: Pokušaćemo da napravimo smjenu generacija

Trener visočke Bosne, Senad Skopljak, zadovoljan je odrađenim pripremama do sada na Jahorini.

– Izuzetno sam zadovoljan. BIla je radna atmosfera, svi su dali maksimum. Imali smo četiri treninga u dvorani na Palama, ostalo smo radili na terenima okolo hotela. Svaki dan je bila teretana. Imali smo par pehova zbog kiše koja je pala, ali to se sredilo, imali smo par bolesnih igrača, koji su imali stomačne tegobe i temperaturu, ali i to smo prevazišli. Ostaje još jedan dan i da smo što se tiče fizčke spreme na vrhuncu i sada nam ostaje da brusimo formu za prvenstvo koje počinje 14. septembra, rekao je Skopljak koji ističe da je ekipa prihvatila njegov stil rada.

– Neke su novine kod njih u trenažnom procesu. Moj stil rada je možda drugačiji od drugih trenera. Prihvatili su sve ozbiljno i sve su upijali, naročito mlađi igrači koji trebaju da izbore svoje mjesto i da pokušamo da napravimo jednu smjenu generacija, da ne ovisimo više od stranaca i da napravimo fundament od domaćih igrača i da maksimalno dva do tri stranca igraju u ekipi, zavisno od toga gdje nam je potrebno.

Sutra će Bosna odigrati prijateljsku utakmicu sa Slavijom, a što se tiče ciljeva, Skopljak ističe da je cilj jedno od prva četiri mjesta.

– Sutra imamo zadnji trening, popodne imamo prijateljsku utakmicu sa Slavijom. Oni će potom možda nama uzvratiti utakmicu u Visokom. Zatim imamo 31. turnir u Gornjem Vakufu gdje nas čekaju dvije utakmice, 7. septembra imamo generalnu probu sa Konjuhom u Živinicama. U međuvremenu ćemo intezivirati rad sa loptom, igre odbrane, tranzicije, napada. Ja se nadam najboljem. Atmosfera je dobra, odnosi u ekipi dobri i mislim da ne bi trebalo biti problema u našim zacrtanim ciljevima, a to je jedno od prva četiri mjesta i izlazak na evropsku scenu.

Sport1.ba