Visočani Emir Bešlagić i Amer Agić igrali finale 39. Festivala tenisa u Vinkovcima

U organizaciji Teniskog Kluba “Vinkovci” od 06 – 08.09. održan je 39. Festival tenisa u Vinkovcima.

Festival tenisa najdugovječniji je vinkovački teniski turnir. Prvi put je održan 1981., a naziv Festival dobio je 1983. godine. Kao otvoreno prvenstvo Vinkovaca za veterane i rekreativce postupno je izrastao u najveće tenisko druženje. U počecima su to bili teniski susreti koji su zbližavali teniske klubove iz cijele Slavonije, da bi s vremenom prerastali u okupljanje tenisača iz svih dijelova Hrvatske i tada zajedničke države Jugoslavije.

Ideja dr. Nikole Bagarića kod osnivanja Festivala tenisa u kojem nema ispadanja, nego se igra po švicarskom sustavu nije bila svima razumljiva, ali je okupljala sve više tenisača. Posebna draž da se na nekom turniru ne ispada nego igra dalje, kako mi to kažemo, privlačila je sve više prijatelja. Organizacija koja je nudila tri dana igranja i druženja, zajedničke večere i opuštanje uz neizbježnu tamburicu i pjesmu, oplemenila je međuljudske odnose pa su mnogi prijatelji spavali u zajedničkim prostorijama Poljoprivredne škole i kod pojedinaca u kućama.

Na ovom prestižnom teniskom događaju Visočanin Emir Bešlagić branio je titulu prvaka od prošle godine. Do finale je stigao i ove godine gdje je poražen.

Od visočkih tenisera učešće je uzeo i Amer Agić koji je igrao u parovima ali je također poražen u finalu.

Izvor: Emir B.