Hajduk iz Splita sjetio se poznatog Visočanina nakon 65 godina

Jedna od Facebook stranica balkanskog nogometnog giganta Hajduka iz Splita – “Stare utakmice – Povijest Hajduka”, prisjetila se današnjeg datuma od prije 65 godina i legendarnog meštra Ševke Halilovića iz Visokog koji je 1954. godine bio gost najvećih legendi Hajduka koje je tom prilikom i darovao.

Tekst prenosimo u cjelosti.

“Veliki zaljubljenik u Hajduk, nadaleko je poznata njegova brijačnica u Visokom na svakom zidu gomile slika Hajduka, povjerenik Hajduka… i još mnogo toga o ovom velikom navijaču Hajduka ali ja ću o sigurno najvećem njegovom danu u životu 12.9.1954 god.

Tog dana ispunili su se njegovi snovi, prvo se uslika sa svim igračima Hajduka (i to prije utakmice sa Proleterom). Navečer je u domu Hajduka napravljena mala proslava, slavljenici su bili Kokeza, Luštica, Vukas, Beara i Šenauer, prva dvojica su proslavili više od 500 utakmica u bilom dresu a ostala trojica više od 300 utakmica.

I Halilović je na tom banketu darivao sve Hajdukovce sa poklonima a Beari, Vukasu i Matošiću darovao je posebne poklone. Veliki dan za velikog navijača Hajduka.”