Lejla Hodžić, Visočanka u redovima ŽRK Ilidža

Ponosna sam što mogu nositi i braniti dres ovog kluba

ŽRK Ilidža polusezonu u Prvoj ligi FBiH okončao je sa šest tirjumfa i dva poraza.

Ilidžanke su još u utrci za ekspresni povratak u PLBiH, tako da nas očekuje uzbudljiv proljetni dio sezone. Ekipa je miks mladosti i iskustva, a jedna od mlađih u klubu je i Visočanka, Lejla Hodžić, koja je rođena u decembru 2002. godine. Lejla igra na poziciji pivota.

U razgovoru za Sportske.ba, Lejla nam je opisala svoje rukometne početke, očekivanja od sezone, situaciju u Ilidži…

“Prve rukometne korake napravila sam u gradskom klubu “Bosna” iz Visokog prije tačno 8 godina. Za taj klub igrala sam različite turnire i omladinske lige ističući se kao jako talentovana igračica. Sa tim klubom nisam imala priliku igrati viši rang takmičenja. Pored toga sa ekipom Kiseljaka igrala sam ligaške utakmice”, rekla je ova mlada rukometašica na početku razgovora za naš portal i nastavila:

“U januaru 2018. Godine odlazim na prvi trening Ženskog Rukometnog Kluba “Ilidža” . Aktivno sam se priključila ekipi u treniranju i u septembru 2018. Godine upisala svoj prvi nastup u najvišem rangu takmičenja Primijer Ligi BiH u dresu Ilidžanki. Obzirom da je Ilidža prvi veći klub u koji sam došla nakon odlaska ih matičnog kluba,jako mi se sviđa i ponosna sam što mogu nositi i braniti dres Ilidže, kluba sa jako velikom tradicijom i uspjehom. Ono što mi se još sviđa u klubu jeste pozitivna energija koja vlada među igračicama,što je za mene veoma bitno, od mog prvog dana dolaska u ovaj klub bila sam prihvaćena što od stane najstarijih igraćica pa sve do najmlađih.”

Polusezona u Prvoj ligi FBiH mogla je bolje proći za Ilidžanke.

“Ova polusezonu je prošla dobro, ali ne i najbolje. Mislim da nismo dale svoj maksimum, bilo je tu nekih utakmica koju su moju ekipu koštale poraza, ali ništa nije izgubljeno, imamo još punih devet ,naredne polusezone, da ispravimo svoje greške i dođemo do zacrtanog cilja-povratka u Premijer Ligu BiH. Čvrsto vjerujem da ćemo taj cilj i ostvariti, jer smo jako kvalitetna ekipa, sa dobrim iskusnim igračicama i talentovanim podmlatkom ekipe.”

Klub sa Ilidže forsira mlađe igračice.

“Jako mi je drago što je naš trener Elvir Baručija, dao jedan jako odgovoran zadatak i na teren od prve minute pustio sve nas mlađe igračice. Sada u zadnjem kolu odgovorno smo iskoristile pruženu priliku i ekipu Bihaća savladale sa čak 16 golova razlike.”

Reprezentacija BiH veliki san.

“Moj cilj koji bih voljela ostvariti jeste nositi i braniti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Boriti se za boje naše zastave. Već sam bila na okupljanju kadetske reprezentacije i nadam se da ću dobiti poziv na sljedeće okupljanje i naći se na spisku tih 20 igračica u užem krugu reprezentacije.”

Sportske.ba