Mali rukometaši Metkovića osvojili Božićni turnir u mini rukometu “Central Osiguranje Visoko 2019”

U organizaciji Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure i Agencije “Vikus”, u Visokom je održan četvrti po redu Međunarodni božićni turnir u mini rukometu “Central osiguranje Visoko 2019.”.

U zanimljivim mečevima uživalo je preko stotinu mališana uzrasta 2010. i 2011. godište i to iz ekipa Metkovića (Hrvatska), Krivaje Zavidovići, Maglaja, Gračanice i Bosne Visoko. Nakon zanimljivih utakmica najuspješniji su bili mali rukometaši Metkovića koji su u uzbudljivom finalu, tek nakon penala slavili protiv visočke Bosne. U regularnom dijelu bilo je 11:11, a nakon penala 14:13 za ekipu Metkovića, dok su treću poziciju osvojili rukometaši Gračanice koji su slavili protiv ekipe Krivaje.

“Ovo je već tradicionalni turnir koji organiziramo u dvorani Franjevačkog samostana i u saradnji sa Franjevačkim samostanom Visoko, a ove godine smo imali ukupno devet ekipa. Ovu priliku koristim i da se zahvalim svim učesnicima, svim ekipama, mladim rukometašima, kao i njihovim trenerima. Naša želja je da ovaj turnir postane tradicionalan, da iz godine u godinu bude kvalitetniji, posjećeniji i bolje organiziran, a pored ovog turnira Agencija “Vikus” organizuje i Uskršnji turnir.

Naravno, cilj nam je da ovu vrstu rukometa promovišemo i u našem gradu i našoj zemlji, jer je mini rukomet već jako popularan u zemljama okruženja, a krase ga nešto drugačija pravila u odnosu na pravi rukomet, kao što je nepostavljanje odbrane, već se igra igrač na igrača, da bi mladi rukometaši stekli kretne navike. Sve u svemu, zadovoljni smo i organizacijom i ekipama koje su učestvovale na ovom turniru, a kao što sam i kazao, cilj je da turnir iz godine u godinu bude masovniji, sa što više ekipa i učesnika, i nadam se da ćemo u tome i u godinama koje su pred nama, i uspjeti”, kazao nam je Mirza Handžić organizator turnira.

Visoko.co.ba/Nusret Smajović