Marko Batina i BC Prievidza osvajči KUP-a Slovačke

Marko Batina, genralni menadžer – sportski direktor Prievidze iz Slovačke

Od 2013. godine je u slovačkom BC Prievidza sa kojima ima zavidne rezultate, sportskim žargonom kazano:
– 1 zlato
– 3 srebra
– 1 broncu
i sada KUP Slovačke

U vikendu što je iza nas odigrana je završnica košarkaškog Kupa u Slovačkoj. Final-four izborile su ekipe Lučeneca, Levice, Inter Bratislave i ekipa Prievidza za koju nastupa naš reprezentativac Ibrahim Durmo, te bivši igrač Slobode, Zlatko Jovanović. Šef stručnog štaba je hrvatski stručnjak Krunoslav Krajinović.

Ekipa Prievidza u polufinalu je savladala tim Inter Bratislava rezultatom 77:61.
U finalu su se sastali Prievidza i ekipa Lučeneca 75:63.

***
Marko Batina je rođen 13.03.1986. u Visoko. Košarka je njegova ljubav, i kako sam kaže to ga čini sretnim. Okušao se u mnogim sportovima, ali u košarci se pronašao.

S 11 godina, 1997. godine je počeo igrati u KK “Bosna” Sarajevo. Profesionalni je košarkaš, a igra na poziciji bek šutera, a trenutačno je član košarkaškog slovačkog BC Prievidza.

Igrao je za U-20 reprezentaciju Hrvatske na 5. Evropskom prvenstvu u Izmiru 2006. godine. Karijeru je započeo u Hermes Analitici, nakon čega prelazi u Split i igra s ovim klubom NLB ligu. Osim pomenuti klubova igrao je za KK Bosna Sarajevo i KK Slavonski Brod.

U sezoni 2013/2014. igrao je play-off i finale za prvaka Slovačke u kojem je nažalost poražen, a s istim klubom te godine igra play-off za prvaka.
Marko Batina je od 2017. godne bio kapiten i sportski direktor Prievizde, a sada je generalni menadžer i sportski direktor.

magazinplus.eu