Poznati učesnici Memorijalnog turnira “Edhem Edo Sirčo”

Organizatori ovogodišnjeg međunarodnog rukometnog turnira koji se igra u čast Edhema Ede Sirče, objavili su imena učesnika. U pitanju su četiri ekipe – RK “Bosna Visoko Ekoenergija”, RK “Borac m:tel”, RK “Izviđač CO” i RK “Dubrava” iz Zagreba, a turnir će biti odigran od 31. augusta do 2. septembra ove godine.

RK “Borac m:tel” iz Banjaluke je prvi klub koji je potvrdio učešće, a bivši prvak Evrope i prošlogodišnji prvak Bosne i Hercegovine će sa svojom podmlađenom i perspektivnom ekipom zasigurno prikazati brz i atraktivan rukomet.

RK “Izviđač Central Osiguranje” iz Ljubuškog je drugi klub koji je potvrdio učešće, pa će novopečeni prvaci BiH i viceprvaci Kupa BiH gotovo sigurno biti najveći izazov za preostale ekipe na ovogodišnjem turniru, a ovo će ujedno biti i treće učešće u nizu za Ljubušake.

RK “Dubrava” iz Zagreba je izuzetno ambiciozan rukometni kolektiv koji “užurbano” ide uzlaznom putanjom i koji iz godine u godinu na sebe privlači sve više pažnje u najelitnijem rukometnom takmičenju u susjednoj Hrvatskoj. Nadamo se da će se gosti iz Zagreba osjećati ugodno u Visokom i da će nam prirediti uzbudljivu i atraktivnu rukometnu predstavu na ovogodišnjem turniru!

RK “Bosna Ekoenergija” iz Visokog je posljednja ekipa koja je potvrdila učešće, a kao što je poznato, Edo je svoje prve rukometne korake napravio upravo u visočkom rukometnom velikanu, imao je nemjerljiv utjecaj na razvoj kluba i na stvaranje bogate istorije te je bio jedna od ključnih karika u najvećim uspjesima njemu najdražeg kluba.

RTV Visoko