Pripreme RK Bosna Ekoenergija Visoko započinju u utorak, 1. avgusta

Pripreme RK Bosna Ekoenergija Visoko za narednu sezonu u Prvoj ligi FBiH započinju u utorak, 1. avgusta, a planirano je da prozivka i prvi trening budu održani na atletskoj stazi Kasarne u Visokom.

Trener visočkog tima, Samir Jamaković na početku priprema trebao bi računati na ove igrače:

Već su dogovorene i prijateljske utakmice kroz koje će se ekipa iskristalisati i uigravati za novu sezonu.

Pogledajte raspored:

Zanimljivo je i da će Visočani u narednoj sezoni nastupati u sportskoj opremi firme Number1, koja će, nadamo se, dodatno „osvježiti“ kompletan stajling ekipe.

Inače, protekli period bio je veoma dinamičan i sadržajan u svim segmentima kada je visočki tim u pitanju.

Trener visočkog tima, Samir Jamaković u proteklom periodu dodatno se profesionalno nadogradio i dobio titulu trenera druge kategorije po EHF RINCK konvenciji.

Ovim trenerskim zvanjem stekao je pravo i da vodi premijerligaške ekipe, a planirano je da odbrani završni rad za drugu kategoriju tokom tradicionalnog dobojskog Turnira šampiona.

Naredne godine Jamaković je planirao i da finalizira maksimalnu treću kategoriju koja ima najveći Master Couch značaj u Evropi, neophodan najačim takmičenjima na klupskom i evropskom nivou.

Podsjećamo i da će u narednoj sezoni golman Enes Sirčo imati novu ulogu trenera golmana u seniorskoj ekipi, a stručan rad i znanje će prenositi i golmanima svih omladinskih selekcija.

Sirčo će biti i igrački regostrovan na poziciji golmana, kako bi, ukoliko se ukaže potreba, mogao nastupati u prvenstvenim susretima.

Na putu povratka znatno boljim rezultatima, visočki tim se odlučio u potpunosti za mlade snage i domaći igrački kadar.

Nove ugovore su potpisali: Tarik Delić, Amer Kapić, Faris Žiga, Harun Nazifović, Hamza Karavdić, Mirza Amhetaš te braća, Emrah i Adnan Jamaković.

U ekipu se nakon jednogodišnjeg igranja za Kiseljak vratio i Berin Ahić.

Upravni odbor RK Bosna Ekoenergija je proširen na devet članova, tako da sada ima sljedeći sastav: Irhad Avdagić (predsjednik UO), Emir Bešlagić, fra Stipo Alandžak (svi stari članovi) te novih 6 imena: Admir Karavelić, Nihad Konjo, Esad Konjičanin, Haris Džafić, Mahir Džuđo i Kenan Ahić.

Za tehničkog koordinatora omladinskih pogona imenovan je Nihad Konjo, a za njegovog pomoćnika Emir Drugović.

Formirana je i Stručna komisija koja će imati zadatak da u saradnji sa trenerima usmjerava preostali izbor igrača za narednu sezonu i ubuduće utiče na planske aktivnosti selekcija u najpopularnijem visočkom sportskom kolektivu, koji uveliko sklapa igrački mozaik za narednu sezonu.

Planirano je da se klubu, koji će naredne godine proslaviti 70. rođendan, od mjeseca avgusta priključe i najperspektivniji igrači iz kadetske selekcije s ciljem dugoročne stabilizacije i što bržeg povratka tamo gdje nam je i mjesto, a to je najelitniji razred bosanskohercegovačkog rukometa.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba