Sve je spremno za Memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo”

U spomen na jednog od najboljih i najomiljenijih rukometaša na ovim prostorima, koji nas je, nažalost, prerano napustio, Edhema Edu Sirču, u Visokom će biti odigran novi trodnevni rukometni

spektakl, treći po redu Memorijalni rukometni turnir, ove godine sa posebnim emocijama i ponosom, jer ga prvi put organizuje novoosnovano Udruženje “Edhem Edo Sirčo”.

Utakmice će biti odigrane u periodu od četvrtka, 31. avgusta pa do subote, 2. septembra, a učestvuju četiri ekipe: RK “Bosna” Ekoenergija iz Visokog, RK “Borac” m:tel iz Banja Luke, RK “Izviđač” iz Ljubuškog i RK “Dubrava” iz Zagreba.

Visočkoj publici će se predstaviti i omladinske selekcije: RK “Bosna” Ekoenergija, ŠR “Čelik junior” i ŠR “Sedmerac”, koje će igrati međusobne susrete kao uvertiru seniorskim mečevima te na taj način dodatno uveličati ovaj veliki sportski događaj.

Kada je u pitanju četvrtak, 31. avgust od 17 sati i 15 minuta igraju Dubrava i Borac, a od 18 sati i 45 minuta će uslijediti i svečano otvaranje turnira, a potom, od 19 sati i 30 minuta, duel Bosne i Izviđača.

U petak, 1. septembra, od 17 sati snage će odmjeriti Izviđač i Dubrava, a potom od 19 sati Bosna i Borac.

Subota, 2. septembar rezervisana je za završne susrete. Od 12 sati i 30 minuta igrat će Bosna i Dubrava, a onda od 14 sati i 30 minuta Borac i Izviđač. Od 16 sati će uslijediti zatvaranje turnira uz dodjelu priznanja za najuspješnije.

Pozivamo vas da uživate u rukometnim majstorijama i dostojanstveno evocirate uspomene na Edhema Edu Sirču koji će vječno živjeti u našim srcima i mislima!

Slaven Mirković    

visoko-rtv.ba