Zeherović Afan pionir iz US „20.juni *92“ prvak FBiH u streljaštvu (Foto)

DRUGO PRVENSTVO FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U STRELJAŠTVU, DISCIPLINA – SERIJSKA VAZDUŠNA PUŠKA

Zeherović  Afan pionir  iz  US „20.juni *92“   postignutim rezultatom  postao  prvak  FBiH u  streljaštvu- serijska vazdušna puška.

Drugo prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u streljaštvu, disciplina – serijska vazdušna puška, održano je u nedjelju, 3. septembra 2023. godine, na strelištu SK ZENICA u Zenici. Ovogodišnje Prvenstvo je okupilo 15 streljačkih klubova sa ukupno 199 strijelaca u kategorijama pioniri/pionirke, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke i seniori/seniorke. Takmičenje je proteklo bez i najmanjeg incidenta uz sportski korektnu i Fair Play atmosferu.

Najuspješniji strijelac Prvenstva je Samer Kolasević iz SSK TARGET, Travnik, a najuspješnija strijelkinja je Naza Hodžić iz SK KONJUH, Živinice.

Na Drugom  prvenstvu FBIH u  streljaštvu  nastupili  su i  takmičari US „20.juni *92“, Donje  Moštre sa  12  strijelaca  u  kategorijama  pioniri/pionirke    i  seniori/seniorke gdje su   postigli  zapažene rezultate, odnosno u  kategoriji  pioniri  ekipno  osvojili su  PRVO  mjesto. Ekipu  su sačinjavali  strijelci : Afan Zeherović, Ahmed Hajrić i  Ali  Smajić.

Posebno  je  važno  istaknuti  rezultat mladog,  talentovanog  Zeherović  Afana pionira  iz

US „20.juni *92“ koji je  postignutim rezultatom  postao  prvak  FBiH u  streljaštvu u  svojoj  kategoriji.   Mladi  strijalac  svakim  treningom  postiže  sve  bolje  rezultate,  uz  smirenost  i  oštrinu  oka  nesumnjivo   pred  njim  je  svijetla  budućnost  u  svijetu  streljaštva,   istiću  iz  uprave  Udruženja.

Osim prvoplasiranog Afana, tu su još Ahmed Hajrić, koji je osvojio drugo mjesto pojedinačno u kategoriji pionira, Ali Smajić je osvojio 5.mjesto pojedinačno,  za njim su Harun Ohran – osvojeno 6.mjesto i 7.mjesto Alem Kahvedžić,

U kategoriji seniora Udruženje strijelaca   zauzeli su 5.mjesto ekipno, a   ekipu  su  činili:

Amir Šubić, Alija Rajkić i Faris Omanović.

Ovo je veliki napredak za naš klub, na 2. prvenstvu  FBiH održanom u  Zenici  atmosfera je bila odlična, naši  strijelci  zadovoljni  nastupom i postignutim rezultatima  i  već  se  pripremaju  za  nove  nastupe  u  okviru  Lige  FBiH- ističu  iz  Udruženja strijelaca.

Vođe ove sjajne ekipu su bili: CIS Edin Omanović i CIS Amir Šubić.

Foto : Amir  Šubić

Tekst: Senad G.