Fudbalski klub 7. april Buci pobjedu posvetio Elvedinu Smajloviću- Ici

FK „7. april“ novu sezonu GNL Visoko otvorio je pobjedom na gostovanju kod NK „Ljiljan“ rezultatom 2:0.

Uprava i igrači su se prisjetili i odali počast bivšem igraču, treneru i velikom sportskom radniku Elvedin Smajloviću- Ici, čovjeku koji je volio klub.

„ Njegova strast prema sportu, posvećenost ekipi i neizmerna ljubav prema igri ostaviti će neizbrisiv trag u našim srcima. Njegov doprinos našem klubu bio je neprocjenjiv. Kao igrač, bio je uzor mladim generacijama, uvijek pružajući svoj maksimum na terenu. Kao trener, nesebično je dijelio svoje znanje i iskustvo kako bi oblikovao buduće šampione. Njegova uloga kao trenera nije bila samo u vođenju ekipa do uspjeha na terenu, već i u oblikovanju karakterâ, promicanju sportskog duha i poticanju zajedništva. Naučio nas je da budemo strpljivi, uporni i da nikada ne odustajemo od svojih ciljeva. Kao sportski radnik, uvijek je bio tu da podrži klub u svakom trenutku.

Njegova strast prema sportu bila je zarazna i inspirirala je sve nas da budemo bolji, kako na terenu, tako i izvan njega. Njegovo prisustvo i predanost bili su izuzetno važni za naš klub i za svaku osobu koja je imala priliku raditi s njim.

Na novom početku šaljemo svoj posljednji pozdrav našem dragom prijatelju. Njegovo naslijeđe će živjeti vječno u srcima svih nas. Neka njegova strast prema sportu bude inspiracija za nas da nastavimo raditi naporno i da se borimo s istom strašću koju je on nosio u sebi.“-poručili su iz FK „7. april“

visoko-rtv.ba