KK “Kakanj” pobjednik Trećeg memorijalog turnira “Jakub Genjac”

U subotu je u Visokom završen treći po redu Memorijalni košarkaški turnir “Jakub Genjac”, a pobjednik ovog izdanja je Košarkaški klub “Kakanj”.

Kakanjski tim je u finalu bio bolji od ekipe Igman Burcha rezultatom 84:78 te tako osvojio šampionski pehar. Kakanj je vodio najveći dio meča, u pojedinim trenucima i sa dvocifrenom razlikom, no Igman Burch se nije predavao pa je do kraja bio “u igri”.

Kakanj, koji je imao veliku podršku sa tribina dvorane FKG-a u Visokom, predvodio je Mirza Velić sa 30 poena, dok je Gočobija ubacio 17, a po 11 Muflizović i Spahić. U redovima Igmana najefikasniji je bio Memić sa 19 poena i 10 skokova.

U meču koji je prethodio finalu, za treće mjesto su se borile ekipe Visokog i IUS Wolvesa, a bolji su bili momci sa Ilidže slavivši pobjedu 79:68. Visoko je bilo skoro 37 minuta ravnopravan protivnik, no pred kraj meča su igrači IUS-a stekli nedostižnu prednost i osvojili treće mjesto.

Nezaustavljiv u redovima pobjednika bio je Bećirović sa 33 poena, 14 skokova te po tri asistencije i ukradene lopte, dok je u Visokom najefikasniji ponovo bio Karavdić sa 26 poena i 7 skokova.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mirza Velić iz KK “Kakanj”

Neven K.