Visočani Abdulah Jahić i Almir Kilalić učestvovali u Balkan snuker ligi B u Beogradu

Proteklog vikenda održano je drugo kolo Balkan snuker lige B u Beogradu u kojem su učešće uzeli i naši sugrađani Abdulah Jahić i Almir Kilalić.

Na turniru su učestvovala 24 igrača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Turske, koji su bili podijeljeni u 4 grupe.

Abdulah je završio takmičenje u grupnoj fazi i nedostajalo mu je malo sportske sreće da prođe grupu.

Almir je prošao grupu sa tri pobjede i zakazao duel sa predstavnikom iz Turske Ugurom Bilbilom. Uz nešto slabiju igru od očekivane uspio je da preokrene nakon gubitka u frejmovima od 1:2 na 3:2 i plasira se u četvrtfinale. Tu je zaustavljen od domaćeg predstavnika Zorana Čakića, koji je u tom meču napravio i najveći brejk. Uspio je Almir da osvoji sljedeći frejm i poravna rezultat, ali Čakić sigurnom igrom prolazi dalje. S obzirom da je prvo internacionalno iskustvo rezultat je više nego dobar.

Ono što je dojmilo naše igrače jesu nevjerovatno dobri uslovi stolova i atmosfere za igru. Balkan snuker liga B se nastavlja u Bugojnu u decembru mjesecu.

Što se tiče Carlsberg snuker lige ona počinje 22. oktobra i pozivamo sve zainteresovane da dođu u Snuker klub Hanovi i okušaju se u ovoj igri koja je spoj inteligencije i motorike.