Predsjednik NK Bosna Nermin Kadrić zasukao rukave i priprema teren za Velež

Velika utakmica nas očekuje u srijedu, (27.09.), kada će se na Gradskom stadionu Luke sastati NK Bosna Visoko i FK Velež Mostar u okviru 1/16 finala Kupa BiH.

Koliko pažnje i značaju pridaju u klubu iz Luka govori i fotografija na kojoj se vidi predsjednik NK Bosna Nermin Kadrić koji lično radi na pripremi terena za sutrašnju utakmicu.

”Visoko je ozbiljna čaršija, Bosna je veliki klub, spletom niza nesretnih okolnosti danas igramo tu gdje igramo ali ćemo se i vratiti tamo gdje nam je mjesto. FK Velež je naš sportski prijatelj i svi navijači Veleža koji sutra budu u Visokom su naši gosti i tako će biti i tretirani bez obzira na neka ranija rivalstva o kojima je manje više sve poznato, od toga da nismo izašli u Evropu 1998.godine zbog odluke Saveza da naši klubovi ne igraju dok se Velež ne vrati pod Bijeli Brijeg, do one utakmice kada smo baš u Visokom nakon 1:1 ispali u ovu ligu gdje se i danas takmičimo. Mostar je kolektivna emocija svih nas koji volimo državu Bosnu i Hercegovinu, FK Velež i njihovi “Rođeni” su naši prijatelji i zato ovim putem pozivam sve koji su u prilici da sutra dođu na Gradski stadion Luke i odgledaju jednu dobru utakmicu u kojoj se iskreno nadam da možemo napraviti dobar rezultat i prirediti iznenađenje. – izjavio je za Visoko.co.ba Nermin Kadrić predsjednik NK Bosna.

U novijoj istoriji posljednji put kada su se ova dva tima sastala u Visokom bilo je u sezoni 2018/2019, kada je FK Velež slavio pobjedu rezultatom 0:2.

Karte su u pretprodaji dostupne još danas po cijeni od 5KM, a sutra na dan utakmice cijena je 10KM. Utakmica se igra od 15:30sati.

NK Bosna Visoko obavještava sve navijače, Veleža kao i sve one koji planiraju svoj put na sutrašnju utakmicu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine koja će se odigrati na stadionu Luke u Visokom, da je zbog radova u neposrednoj blizini stadiona, prilaz istom blago otežan.

Uz poruke dobrodošlice iz NK Bosna mole sve Veležove navijače da poštuju smjernice koje će dobijati od strane službenih lica na prilazima stadionu.

Visoko.co.ba