Nermin Kadrić: Podnosim ostavku!

Nogometaši Bosne danas nisu željeli da treniraju, na pitanje predsjednika kluba Nermina Kadrića novom šefu stručnog štaba Esadu Selimoviću zašto se to desilo dobio je odgovor da je razlog neisplaćena plata.

Izvor: visoko.co.ba

– “Trener mi je rekao da je imao sastanak sa ekipom i kako igrači navodno imaju svoju viber grupu gdje su se odlučili na ovaj potez, a sve zbog kašnjenja plate i zbog toga što niko iz Upravnog odbora nije došao da im se obrati. Od sutra više nisam predsjednik NK Bosna. Mislim da sam davao sve od sebe u svakom smislu da nešto napravimo, međutim ovaj postupak je dno dna. Neka je svima sa srećom, a i sami igrači su ovim gestom pokazali da ne vrijede nijedne moje sijede dlake na glavi a puno sam ih dobio zbog njih. Što se tiče mog daljnjeg angažmana tu sam, pomoći ću kao i svaki put do sada i kada jesam i kada nisam bio u Upravi kluba. Ovim putem zamolio bih sve članove i čestite igrače da sutra dođu na stadion da se ljudski pozdravimo i raziđemo gospodski kako i dolikuje klubu kakav je Bosna” – rekao je za Visoko.co.ba Nermin Buco Kadrić.

Bosna bi već u subotu trebalo da igra utakmicu redovnog kola u Ilijašu ali današnja i večerašnja situacija umnogome će uticati na daljnji razvoj situacije u klubu i njegovoj budućnosti.

Podsjećamo u godini kada se u Visokom obilježava 100 godina fudbalske igre očekivali smo više od Bosne u odnosu na donji dio tabele, sramotne domaće poraze, blamažu u Kup-u i štrajkove igrača od kojih mnogi ne zaslužuju da uopšte nose dres Bosne.

Visoko.co.ba