NK Moštre: Nova oprema za nove pobjede – Mozzart uz nogometaše u F BiH

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću vjerni je navijač brojnih nogometnih klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Mozzart je donacijama usrećio veliki broj nogometaša, a sada je nova oprema stigla na adrese NK Pribava u Gračanici i NK Moštre Visoko. Ovaj plemeniti gest daje vjetar u leđa igračima oba tima.

„Naša suradnja sa Mozzartom je došla u pravom trenutku, zato smo veoma zadovoljni i zahvalni. Ova podrška nam je izuzetno važna i korisna u daljem radu i nadamo se da ćemo i dalje surađivati i zajedno praviti dobre rezultate – poručuje Ibrahim Omanović, tehnički sekretar NK Moštre Visoko.

Klub skoro osam decenija okuplja talentovane igrače. Sada ih ima 45, a posljednjih deset godina se takmiče u Gradskoj nogometnoj ligi Visoko. Najveći uspjeh kluba je zasigurno osmina finala Kupa BiH. Kroz NK Moštre je prošao veliki broj dobrih igrača i reprezentativaca BiH kao što su Kenan Hasagić, Mirsad Bešlija, Almir Čosić i mnogi drugi.

Trenutne ambicije kluba su što bolji rezultat u GNL Visoko kao i rad sa mlađim generacijama. Cilj im je i da što prije urede stadion Golo brdo u Moštru kako bi imali što bolje uslove za treninge i takmičenja.

sportsport.ba