Samir Užičanin: “Streljački klub Visoko nastavlja sa vrhunskim rezultatima uz konstantnu modernizaciju uslova za funkcionisanje kluba”

Proteklog vikenda u Visokom je održano najmasovnije streljačko takmičenje u BiH, prvo kolo Premijer lige. Organizator je bio Streljački savez BiH, a besprijekoran domaćin Streljački klub Visoko čiji su takmičari ponovo bili na visini zadatka.

Tokom razgovora sa predsjednikom SK Visoko, Samirom Užičaninom, saznali smo da su takmičari iz našeg grada u disciplinama seniori puška i seniori pištolj zauzeli drugo mjesto, a seniorke su u disciplini pištolj u konačnici bile trećeplasirane.

Juniori su u disciplini puška osvojili drugo mjesto. Pojedinačno, Bekir Ćato je u istoj disciplini bio trećeplasirani.

Inače, nastupilo je preko 140 takmičara iz 14 klubova u gađanju zračnim oružjem. Postignut je jedan novi državni rekord za koji su se pobrinule takmičarke SK TRB Bijeljina u disciplini zračni pištolj juniorke.

Ubjedljivo najuspješniji klub ovoga kola lige je Streljački klub Sarajevo koji je osvojio šest ekipnih i tri pojedinačna prva mjesta.

Užičanin je javnost informisao i da je SK Visoko nastupio i na Međunarodnom turniru u Novom Sadu i u mix timu formiranom sa takmičarima SK Željezničar i SK Tešanj ostvario zapažene rezultate.

Ekipa Arnautović – Mimić zauzela je šesto, a Mulahmetović – Ćato, osmo mjesto.

Modernizacija uslova za funkcionisanje kluba i dalje je u prvom planu, a Užičanin je kao posebno bitnu naveo činjenicu da su u proteklom periodu nabavljene tri elektronske mete koje su neophodne za savremeni trenažni proces u streljaštvu i organizaciju takmičenja na vrhunskom nivou.

Izrazio je nadu da će u narednom periodu biti nabavljeno još nekoliko elektronskih meta uz poruku da jedan od najtrofejnijih visočkih sportskih kolektiva očekuju brojni novi takmičarski i organizacijski izazovi.

Sa nestrpljenjem iščekujemo nove uspjehe i priznanja koja će stići u naš grad.

Slaven Mirković

visoko.rtv.ba