Rukometaši Bosne Visoko Ekoenergija slavili ubjedljivu pobjedu nad sarajevskim Respectom

Rukometaši Bosne Visoko Ekoenergija zabilježili su ubjedljivu pobjedu na domaćem terenu u okviru 14. kola južne grupe Prve lige FBiH protiv sarajevskog Respecta.

Nakon remija protiv Zrinjskog i poraza u Ljubuškom, momci iz našeg grada su ostvarili i prvu proljetnu prvenstvenu pobjedu, ukupno osmu ovosezonsku i nastavili veliku borbu sa ekipama sarajevske Bosne, mostarskog Veleža i gornjevakufske Sloge za plasman u najelitniji razred bosanskohercegovačkog rukometa.

Od samog početka susreta u KSC-u Mladost igrači u zelenim dresovima su održavali prednost i bili bolji tim na parketu, a gosti su samo u prvih desetak minuta bili u rezultatskom egalu.

Većinom prvog dijela igre, prednost Visočana je iznosila tri do četiri gola, da bi u 24. minuti porasla na pet golova (16:11).

U samom finišu prvog poluvremena, igrači Bosne su se dodatno razigrali i brzim golovima stekli veliku prednost, koja je na poluvremenu iznosila devet golova, rezultat je glasio 22:13 i već tada je bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno i da će Visočani opravdati ulogu apsolutnog favorita.

U drugom poluvremenu još ubjedljvija partija na oba fronta, prednost je u nekoliko navrata iznosila i maksimalnih 13 golova, da bi konačna pobjeda bila ostvarena rezultatom 41:30 što je i najubjedljiviji dosadašnji ovosezonski poraz ekipe Respecta.

Najefikasniji pojedinac susreta ponovo je bio Adnan Jamaković sa 11 golova, sedam golova je dodao Berin Ahić.

Emrah Jamaković protivničku mrežu je pogađao šest puta uz pet golova Emina Huseljića koji je u drugom poluvremenu pružio odličnu partiju.

Raspoloženi su bili i Said Redžo, Mirza Ahmetaš i Tarik Delić sa po tri gola, dok je Tarik Tokmo postigao dva.

Golmani Faris Žiga i Mevludin Čehajić su, također, bili na visini zadatka. Žiga je u prvom poluvremenu prikupio 12, a Čehajić u drugom jednu odbranu više za sveukupnih 25 uspješnih intervencija.

U gostujućim redovima ubjedljivo je najefikasniji bio Azer Čorbo sa devet golova, pet je dodao Tarik Hasanagić.

Mirza Mimić se protiv svog matičnog kluba jednom upisao u listu strijelaca.

U narednom, 15. kolu, visočkom timu slijedi gostovanje kod ekipe Rvacke iz Livna, a nakon toga slijedi domaći duel protiv Kiseljaka.

Očekujemo nastavak trijumfalnog niza i nove ubjedljive partije koje će biti najbolja uvertira za velike i odlučujuće derbije koji će uskoro biti odigrani u Visokom.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba