Uspješno održano “Prvo dvoransko Omladinsko prvenstvo Visoko 2024”

Uspješno održano „PRVO DVORANSKO OMLADINSKO PRVENSTVO VISOKO 2024“

U organizaciji GNS Visoko i JU „Centar za kulturu,sport i informisanje Visoko“ je 10.3.2024 god. u KSC „MLADOST“ Visoko održano „PRVO DVORANSKO OMLADINSKO PRVENSTVO VISOKO 2024“ gdje su pravo učešća uzele selekcije U-12 koje se takmiče u GNL Visoko.

Sama organizacija turnira je protekla po planiranom planu i programu gdje je učešće na prvenstvu uzelo oko 90 igrača selekcije U-12 koji su registrovani u GNS Visoko.Rad sa mladim kadrovima je sigurno prioritet i u cilju GNS Visoko da taj broj igrača se poveća u sljedećem periodu te je shodno tome svemu ovo prvenstvo i održano.

Osvajači prvenstva su ekipa OFK Dijamant Grđevac,drugoplasirana je bila ekipa Škola fubdala „Napad je najbolja odbrana“-Donje Moštre dok je trećeplasirana završila ekipa NK Zmaj B.Mahala.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Omerbegović Azem iz ekipe Škola fubdala „Napad je najbolja odbrana“-Donje Moštre.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Baberović Alen iz ekipe Škola fubdala „Napad je najbolja odbrana“-Donje Moštre.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Memić Emin iz ekipe OFK Visoko Grđevac.

Zahvalnice su urućene i ekipama FK 7April Buci i NK Ljiljan Zimča za učešće na prvenstvu.

Tekst piše:Omanović Ibrahim